Zo val je in de smaak bij je nieuwe schoonouders

Je bent dolverliefd, alles aan hem is leuk en jullie relatie is nog nieuw en spannend. De eerste paar maanden van een nieuwe relatie leef je op een roze wolk. Toch is er een moment dat je van die wolk af zult moeten stappen en met knikkende knieën kennis moet maken met zijn ouders…

Zo val je in de smaak bij je schoonoudersDe meesten van ons zijn er niet dol op: kennismaken met nieuwe schoonouders. Misschien heb je mazzel en klikt het meteen onwijs goed tussen jullie! Maar de kans is groter dat jullie best even aan elkaar moeten wennen. Zij kijken even de kat uit de boom om te zien of jij wel echt bij hun zoon past, en jij loopt op je tenen en doet er alles aan om het hun naar de zin te maken. Geen recept voor succes… Maar hoe maak je wél een smashing eerste indruk op zijn ouders?

Toon interesse
Probeer voordat je zijn ouders gaat ontmoeten wat informatie over hen te ontfutselen bij je vriend. Misschien is zijn moeder net zo dol op vintage kleding als jij? Of heeft zijn vader net als jij een voorliefde voor lekker eten. Als je dat soort dingen van tevoren weet, kun je vast wat gespreksonderwerpen voorbereiden. Als het eenmaal zo ver is, durf vragen te stellen en luister goed naar wat ze vertellen. Daarmee laat je zien dat je interesse in hen hebt en niet bang bent om een gesprek aan te gaan. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je het met alles eens bent wat ze zeggen. Durf ook duidelijk jouw mening te laten horen, zonder respectloos te worden natuurlijk.

Doe iets samen
Voortbordurend op hun interesses, kun je ook voorstellen om iets samen te doen. Vraag of je eens mee mag naar die kookcursus of nodig ze uit om mee te gaan naar een voetbalwedstrijd van hun favoriete club. Door het initiatief te nemen om samen iets te doen, laat je zien dat je bereid bent om te investeren in jullie relatie.

Bied je hulp aan
Begrijpt zijn vader niet hoe de computer werkt of heeft zijn moeder hulp nodig in de keuken (of andersom natuurlijk)? Een mooie kans om te laten zien hoe behulpzaam jij bent! Bied aan om de worteltjes te snijden of help om die nieuwe printer te installeren. Tijdens dit soort taken zijn de gesprekken vaak een stuk minder geforceerd en kun je misschien zelfs met je schoonouders lachen over die printer die maar niet wil werken of een wegschietend worteltje. Hebben ze geen hulp nodig? Blijf dan niet aandringen.

Vraag hulp
De meeste mensen vinden het een eer als iemand ze om hulp vraagt. Dat betekent dat ze gezien worden als ‘expert’ op dat gebied. Vraag dus om het recept van die heerlijke stoofschotel, waar zijn moeder die mooie ketting vandaan heeft of hoe ze het toch voor elkaar krijgen om hun tuin zo mooi te onderhouden. Succes gegarandeerd!

Klaag niet te veel over je vriend
Er is één ding wat jij en je nieuwe schoonouders in ieder geval gemeen hebben: jouw vriend. Dat kan een leuk onderwerp zijn om over te praten, maar pas op dat je niet per ongeluk constant de opvoeding van je vriend bekritiseerd. Wat je dan eigenlijk zegt, is dat ze hem niet goed hebben opgevoed. En als er iets is wat ouders niet willen horen, is het dat wel!

Wees jezelf!
Misschien wel de allerbelangrijkste tip in dit rijtje; wees jezelf! Er is een reden waarom hun zoon voor jou gekozen heeft en hopelijk zullen zij dat na een tijdje ook gaan zien. Hou er rekening mee dat het even kan duren voordat jullie elkaar goed kennen. Maar als jij aardig tegen hen bent en duidelijk laat zien dat je van hun zoon houdt, staat niets een goede relatie in de weg.

Wat zijn jouw ervaringen met schoonouders?

[divider]
Beeld: Pink Sherbet Photography

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>