Zo maak je je eigen pastasaus

Koop jij nog regelmatig kant-en-klare potjes of zakjes pastasaus in de supermarkt? Stop daar dan maar direct mee, want het kan lekkerder én gezonder! Hoe? Maak het zelf!

Verse homemade pastasausIn de kant-en-klare producten uit de supermarkt zit veel zout, suiker en conserveringsmiddelen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. In dit artikel laat ik je zien hoe gemakkelijk het kan zijn om zelf een lekkere pastasaus te maken.

Dit heb je nodig
Voor 2 personen

5 rijpe tomaten
1 teentje knoflook
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel groene pesto
1 ui
1 rode paprika
2 theelepels Italiaanse kruiden
Een snufje zout

Zo maak je het
Snipper een ui en snij de knoflook in kleine stukjes. Doe een beetje olie in de pan en bak je ui licht aan. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook toe en roerbak het één minuut. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Doe hier ook de tomatenpuree en een klein scheutje water bij. De tomaten verliezen veel vocht, waardoor het nu snel sauserig zal worden. Zet je vuur laag en roer regelmatig. Snij nu ook de paprika in blokjes en gooi ze samen met de Italiaanse kruiden bij de saus. Dit kun je zo lang laten staan als je zelf wilt. Hoe langer je de saus kookt, hoe meer smaak hij krijgt. Heeft de saus de gewenste dikte? Voeg dan nog een eetlepel groene pesto en naar smaak een snufje zout toe. Om het af te maken, kun je een handje rucola en geraspte parmezaanse kaas over je pastasaus strooien. Eet smakelijk!

Wil je vlees in je saus? Voeg dan na de knoflook het gehakt toe en roerbak het tot het gaar is. Ga vervolgens verder met de tomaten.

Je kunt alle kanten op met deze saus. Hou je van pittig? Dan kun je een beetje tabasco toevoegen. Wil je een iets romigere saus? Voeg dan crème fraîche toe. Reepjes zongedroogde tomaten zorgen voor een lekkere bite en verse groenten als prei, wortel, aubergine of courgette maken deze saus nóg gezonder.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>