Zes tips om minder te eten

Eén van de problemen waardoor er in de westerse wereld meer en meer mensen met overgewicht zijn, is dat we met z’n allen gewoon veel te veel eten. En dat heeft niet zo veel te maken met hoe vaak we eten, maar wel met de grootte van de porties. Gelukkig kun je er met een paar simpele tips voor zorgen dat je sneller vol zit en dus minder eet!

1. Eet aan tafel
Die zak chips is wel heel snel leeg is als je ‘m op de bank opeet tijdens een film… Herkenbaar? Neem de tijd voor je maaltijd en ga rustig aan tafel zitten. Op deze manier focus je je echt op je eten en niet op wat er op de tv is.

2. Kauwen!
Goed kauwen is goed voor je spijsvertering én zorgt er ook nog eens voor dat je minder eet. Het duurt namelijk zo’n 20 minuten voordat je maag het signaaltje ‘ik ben vol’, naar je hoofd stuurt. Door op elke hap eten die je in je mond stopt 15 tot 20 keer te kauwen voordat je het doorslikt, eet je langzamer en dus minder.

3. Neem een glas water
Neem voor elke maaltijd een glas water om de ergste trek te stillen. Het geeft je een beetje een voller gevoel voordat je aan de maaltijd begint, waardoor je minder eet.

4. Eet met de verkeerde hand
Met je ‘verkeerde’ hand eten is zo onnatuurlijk voor je, dat je er je volledige aandacht voor nodig hebt. Hierdoor eet je langzamer dan wanneer je je maaltijd zonder nadenken naar binnen zou schuiven.

5. Rustig aan!
Neem de tijd voor elke maaltijd. Als je je eten snel naar binnen propt, eet je veel meer dan je eigenlijk nodig hebt. En, door rustig aan te eten, geniet je ook nog eens meer van datgene wat je in je mond stopt.

6. Gebruik kleinere borden
Hebben je ouders jou vroeger ook altijd verteld dat je je bord moet leegeten? Daar is niets mis mee, maar soms eet je daardoor meer dan je eigenlijk nodig hebt. Gebruik kleinere borden. Kies bijvoorbeeld voor ontbijtborden voor het diner. Op deze manier schep je minder op. Heb je nog wel trek na dat eerste bordje? Dan schep je gewoon nog een keer op. Dan ben je je meer bewust van wat je in je mond stopt.

[divider]
Beeld: Pamela Graham

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>