Zes manieren om om te gaan met liefdesverdriet

In de eerste weken van jullie relatie zijn jullie smoorverliefd. Niets is te gek en samen kunnen jullie de wereld aan. Maar na een tijdje ontstaan er toch wat meningsverschillen en jullie hebben vaker ruzie. Niets daarvan wijst erop dat het uitgaat, want een beetje ruzie is gezond, toch? Totdat hij (of zij) vreemdgaat, jullie toch te veel ruzie hebben, niet meer verliefd zijn of de relatie saai wordt. Je wordt gedumpt of je maakt het zelf uit, misschien besluiten jullie het samen uit te maken. Het onvermijdelijke resultaat: liefdesverdriet! 

Wat de situatie ook is, als een relatie overgaat doet dat pijn. What to do? Deze zes dingen helpen je er weer helemaal bovenop!

Huilen
Ja, natuurlijk moet je huilen. Je moet je emoties nou eenmaal even loslaten en meestal uit je dat met tranen. Helemaal niet erg natuurlijk! Het is normaal, iedereen huilt en uiteindelijk voel je je toch weer beter. Lekker laten gaan die tranen dus.

Zoek je vriendinnen op
Ze hebben je vast gemist, jouw single girls. Zoek je vriendinnen op en houd een girls night. Niets is leuker dan weer een avondje elkaars make-up doen en een typische chick flick kijken. Denk aan Mean Girls, Grease, Mama Mia! en Burlesque. Waarschijnlijk is het lang geleden dat je deze films hebt gekeken aangezien jouw at-the-time-boyfriend daar niets van moest hebben. Nu heb je alle tijd voor girly stuff!

Shoppen!
Natuurlijk is winkelen (en daarmee geld uitgeven) niet de beste optie om jezelf te troosten, maar wel de leukste. Ook al heb je soms de mening nodig van je vriendinnen en is het gezellig om met de girls te gaan shoppen, maar alleen is ook wel eens fijn. Je kan je eigen tempo door de winkel dwalen, op zoek naar het mooiste rokje of jurkje. Je kan zo lang in de paskamer staan als je wil en natuurlijk allerlei selfies doorsturen naar je vriendinnen, zodat je alsnog hun mening hebt.

Op stap gaan
Je bent weer single en dat betekent dat je niets te verliezen hebt en praktisch alles kunt maken. Het duurt even voordat je over je ex heen bent, maar je kan altijd genieten van de aandacht en gratis drankjes die je krijgt! Bovendien is het heerlijk om je een avond in een sexy jurk te hijsen, je hoogste (en meest comfortabele) hakken aan te doen en dansjes te wagen in een goede club.

Hobby’s
Waarschijnlijk zijn er veel dingen waar je niet altijd aan toe komt, maar wel erg leuk vindt. Nu je toch alle tijd hebt, kan je dan eindelijk dat schilderij afmaken waar je een half jaar geleden mee was begonnen. Of koop een stofje en zet een leuk jurkje in elkaar. Werk je boekenlijst af en ga lekker lezen; series kijken is ook een optie! Of koken: lekker, leuk en je hebt er zelf ook nog eens wat aan. Laat je fantasie de vrije loop.

Sporten
Fitnessen om jezelf in vorm te houden… Op een gegeven moment wordt dat ook saai. Probeer iets nieuws zoals yoga of pilates. Je traint je spieren ermee en je gedachten komen tot rust. Precies iets wat je nodig hebt. Je kan natuurlijk ook een vechtsport gaan doen en alle emoties eruit slaan. Of een teamsport waarbij je nieuwe mensen leert kennen. Er zijn veel opties en hoogstwaarschijnlijk heb je die lang niet allemaal gehad, beginnen maar!

Wat doe jij om over een ex heen te komen?

[divider]
Beeld: Spitefully

Maria

Schrijven over onderwerpen die haar echt aanspreken, dat vind ze leuk om te doen! Ze studeert journalistiek en is daarnaast behoorlijk druk. Ze probeert regelmatig te sporten, maar maakt ook graag tijd vrij voor haar vriendinnen én voor zichzelf. Creatief bezig zijn met kleding of koken vindt ze heerlijk. En op de dansvloer probeert ze graag nieuwe dansstijlen uit.

5 Comments
  1. Ik ken een meisje die nadat het uitging, hij was vreemdgegaan, en zij reageerde hierop door naaktfoto’s en seksuele toespelingen te sturen naar twee vrienden van me, haha. Als zij deze kennis had, zou ze misschien beter gereageerd hebben. :)

  2. @johan Haha, dat klinkt alsof die vriendin van je flink de slet heeft uitgehangen nadat het uitging. Is dat ook een manier om over je ex heen te komen?

    1. Haha, ‘getting over someone by getting under someone’ zeggen ze, hè…

      Maar ik zie hem er niet bij staan, en het lijkt me een prima lijstje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>