Zelf maken: gezichtsmasker met kurkuma

De laatste tijd maak ik mijn gezichtsmaskers vaak zelf. Ik gebruik zelfs bijna geen kant-en-klaar gekochte maskers meer (vooruit, deze is een uitzondering). Dat scheelt niet alleen wat geld, maar is ook nog eens hartstikke makkelijk! 

Dit masker heeft net als dat heerlijke manuka honing masker slechts twee ingrediënten, waardoor je het echt in een mum van tijd gemaakt hebt. Het geheime ingrediënt is kurkuma. Een specerij uit India dat je veel tegenkomt in oosterse gerechten. Maar in India en andere Aziatische landen gebruiken ze kurkuma ook al heel lang als ingrediënt voor hun beautyproducten. Het is hét Aziatische beautygeheim. Met dank aan YouTube en verschillende blogs hebben wij in het westen inmiddels ook de vele voordelen van deze specerij ontdekt.

Wat doet het?
Kurkuma is een natuurlijke hersteller van de huid. Het helpt tegen eczeem, acne, droge huid, lidtekens en andere huidproblemen. De anti-oxidanten die het bevat, zorgen er ook voor dat je huid minder snel verouderd en lekker zacht aanvoelt. Tijd om die oppepper voor je huid te maken!

Wat heb je nodig?
1 eetlepel Griekse yoghurt (kwark of volle yoghurt kan ook)
1 eetlepel kurkuma

Zo maak je het
Doe de yoghurt in een bakje. Ik gebruik zelf vaak een afsluitbaar bakje omdat ik gelijk voor de hele week maak. De rest bewaar ik dan in de koelkast. Doe de kurkuma bij de yoghurt. Roer dit goed door elkaar totdat het een egaal, geel goedje is geworden. Breng het masker op je gezicht aan. Eventueel kun je hier een foundation kwast voor gebruiken. Laat voldoende huid rondom je ogen en je mond vrij. Laat het masker zo’n 20 minuten intrekken. Het wordt een beetje hard, maar er zullen niet snel scheurtjes ontstaan. Scrub met lichtdraaiende bewegingen het masker van je gezicht af met koud water. Gebruik vervolgens eventueel een tonic en een lekkere nachtcrème.

Het kan zijn dat je na dit masker een beetje een gele gloed over je gezicht hebt. Daarom kun je dit masker het beste aanbrengen vlak voordat je gaat slapen.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

2 Comments
  1. Dit masker ziet er heerlijk uit! Lekker praktisch ook want ik heb altijd wel yoghurt en kurkurma in huis. Laatst had ik een black mask uitgeprobeerd, maar dat was toch een wat pijnlijke ervaring. (Wel effectief)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>