Word de beste versie van jezelf

Langzaam maar zeker lijkt het eindelijk normaal te worden dat je trots kan zijn op je lichaam zoals het is. Denk maar aan Jenny Runk voor H&M, de Zweedse paspoppen in normale maten en de swimsuitsforall.com capsule collectie van de Amerikaanse Fatshionblogster Gabi Gregg. Eindelijk lijken de media in te zien dat niet iedereen hetzelfde is…

Deze foto kwam ik tegen op Tumblr. Het is een foto uit een Australisch tijdschrift, met de vraag welke vrouw het Australische gemiddelde weegt. In Australië weegt de gemiddelde vrouw 70 kg. Het mooie aan deze afbeelding, is dat alle vrouwen 70 kilo wegen. Zelf vind ik dit een enorm sterk voorbeeld van dat iedere vrouw anders gebouwd is en er dus met hetzelfde gewicht, heel anders uit kan zien.

H&M strandmode Jenny RunkIk word hier blij van. Blij dat in het oerwoud van dieetadvertenties en strak-trek-buik-weg ondergoed eindelijk aandacht wordt besteed aan het feit dat niet iedereen hetzelfde is. Zelf voldoe ik ook niet aan het ideaalbeeld, ik zit tegen plussize aan. Het heeft jaren geduurd voordat ik mezelf kon accepteren. Nu ben ik eindelijk zo ver en wil ik anderen inspireren om hun lichaam te accepteren. Er is al veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, en het blijkt dat 75% van je gewicht en bouw in je genen is bepaald. Daarom kunnen velen van ons sporten en diëten wat we willen, maar zullen we nooit in een maatje 34 passen.

Ga voor gezond eten en lekker bewegen. Als je de druk eraf haalt, en niet meer moét afvallen, kan je zomaar kilo’s verliezen. Maar hou rekening met je bouw. Soms kun je gewoon niet slanker worden omdat het niet je bouw is. Jij bent uniek! Vergeet dat nooit.

Ben jij tevreden met je lichaam? Waarom wel of niet?

Suzanne

Blogger voor Feel Magazine en eindelijk compleet tevreden met mijn lichaam zoals het is. Dus vooral een focus op Feel Good en Body Positivity.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>