Wat een workout: crossfit bij Reebok CrossFit 020

Wat doe je als je als workout-addict een uitnodiging krijgt om te gaan crossfitten bij Reebok CrossFit 020 in Amsterdam? Dan neem je die uitdaging natuurlijk met beide handen aan! Oef, dat heb ik geweten!

Crossfit begint sinds een aantal jaar steeds meer aan populariteit te winnen. Niet zo gek, want als je eenmaal begint met de zware barbells, kettlebells en andere oefeningen die je tijdens crossfit voor je kiezen krijgt, wil je meer! Niet voor niets was Sharyl er eerder ook al enthousiast over.

Tijd voor actie!
Op een mooie donderdagochtend was het eindelijk tijd voor mijn workout. Vanaf het moment dat ik bij Reebok CrossFit 020 naar binnenstapte, voelde ik me er prettig. Iedereen in de zaal was bezig met hun workout. Nadat ik een superfijn Reebok setje (echt die schoenen zijn fan-tas-tisch!) aangetrokken had, werd ik welkom geheten door trainer Erwin van Beek. Hij vertelt wat de bedoeling is en legt uit dat de workout bij Reebok CrossFit 020 elke dag anders is. Op die manier ‘went’ je lichaam niet aan een bepaalde routine en blijf je nieuwe spieren gebruiken. De workout of the day (WOD) wordt samengesteld door de zeer professionele trainers die er rondlopen.

Wat een workout: crossfit bij Reebok CrossFit 020 | Feel Magazine

Tja, die warming up…
Toevallig is het die dag tijd voor de workout die Dead by deadlifts genoemd wordt. Spoiler alert: ik had dagen later nóg last van spierpijn. Maar voordat we aan de workout begonnen, moesten we onszelf natuurlijk voldoende opwarmen. Dat doe je bij crossfit niet met lichte stretchoefeningen of een paar minuutjes fietsen. Nee, we moesten touwtjespringen. 8 minuten lang. Nou weet ik niet hoe het bij jou zit, maar ik heb niet meer touwtje gesprongen sinds ik een jaar of 10 was. Dus vanzelfsprekend was ik de eerste drie minuten vooral aan het uitvogelen hoe dat ook al weer moest. Fijn was dat Fabian, de andere crossfit-trainer, me hielp met mijn techniek en me motiveerde om door te zetten.

Dead by deadlifts
Na de warming-up (hallo zweet!), was het tijd voor het echte werk. Tijd om de barbell erbij te halen. Waar de regulars gewichten op hun stang doen waar ik helemaal bang van word, begin ik met 20 kilo. Behoorlijk voor een beginner! Na de uitleg van Erwin en Fabian waarin ze laten zien hoe je een goede deadlift doet en wat je vooral níet moet doen, gaan we aan de slag. De komende twintig minuten zagen er als volgt uit:

Minuut 1: 1 deadlift, 10 kettlebell swings
Minuut 2: 2 deadlifts, 10 kettlebell swings
Minuut 3: 3 deadlifts, 10 kettlebell swings
Dat ging zo door tot minuut 20, waarin je 20 deadlifts en 10 kettlebell swings moest doen. Lukte dat niet, dan was er een ander schema dat je kon volgen.

Na 20 minuten was ik helemaal kapot, maar ook enorm trots op mezelf want ik had toch mooi het hele schema volgehouden! En dat geeft écht een kick! Maar oh wat was ik blij dat we mochten liggen en relaxen in de childspose en de cobra.

Wat een workout: crossfit bij Reebok CrossFit 020 | Feel Magazine Wat een workout: crossfit bij Reebok CrossFit 020 | Feel Magazine

Top ervaring
Wat ik echt fijn vond aan deze crossfit-ervaring, is dat iedereen met elkaar traint maar toch op z’n eigen niveau bezig is. Er waren mannen en vrouwen die een paar keer per week aan crossfit doen, maar ook mensen die pas net begonnen waren. De trainers nemen voor iedereen de tijd om hun houding te verbeteren of te motiveren om die laatste herhaling toch nog te doen. Ik vond het een absolute top ervaring!

Wat een workout: crossfit bij Reebok CrossFit 020 | Feel Magazine

Reebok CrossFit 020
Wil je zelf ook gaan crossfitten bij Reebok CrossFit 020? Ik zou zeggen, neem eens een kijkje! Er zijn negen workouts op een dag, waar per workout maximaal 25 mensen aan mee kunnen doen. En de meeste workouts zitten vol! Je kunt een gratis proefles volgen om te kijken of het wat voor jou is.

Heb jij wel eens crossfit gedaan? Wat vond je ervan?

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>