Waarom je moet trainen met méér gewicht

Vrijwel elke sportschool heeft er wel een. Zo’n hoekje met gewichten, benches en andere ingewikkeld uitziende trainingsapparaten waar altijd wel een paar mannen met hun workout bezig zijn. De meeste vrouwen lopen met een grote boog om al dat testosteron heen. Wij pakken wel gewoon de crosstrainer… Maar is dat wel zo slim? 

Vrouwen willen niet té gespierd worden en gebruiken daarom vaak minder gewicht tijdens hun sportsessie. Maar vrouwen kunnen helemaal niet zo gespierd worden, zonder daar allemaal extra voedingsmiddelen voor te nemen.

Wat een workout: crossfit bij Reebok CrossFit 020 | Feel MagazineGelukkig zijn er de laatste tijd meer en meer vrouwen die zich wagen in het krachthonk. Ook personal trainers sporen hun klanten aan om gebruik te maken van gewichten. En eigenlijk is dat heel logisch. Veel vrouwen trainen namelijk met als doel om vet te verbranden. Nu is er niets wat zo effectief is tegen vet, als een gezonde spiermassa! Om te vergelijken, heb ik een klein rekensommetje voor je:

Met 4,5 kilo spieren verbrand je zo’n 50 calorieën op een rustdag. Als je op diezelfde dag 4,5 kilo vet zou hebben, verbrand je daar maar zo’n 20 calorieën mee.

En dat verschil wordt alleen maar groter als je actief bezig bent of zelfs de sportschool induikt. Het is alsof je lichaam constant harder moet werken door de spiermassa en geloof me, dat vind je niet erg!

Combineer en wissel af
Moet je dan alleen nog maar krachttraining doen? Nee, absoluut niet! De kracht van een goed workoutschema, zit ‘m namelijk in de afwisseling. Als je iedere dag hetzelfde doet, ‘went’ je lichaam daaraan en wordt het een soort routineklusje. Wissel kracht en conditie daarom regelmatig af. En kijk ook goed naar de inhoud van je trainingen en zorg ook daarin voor afwisseling. Houd je bijvoorbeeld een dag bezig met je benen en billen, ga een rondje hardlopen en focus je een andere dag op je rug, schouders en armen.

Wil je meer weten over hoe je het meeste uit een training kunt halen? Stuur me een mailtje, ik help je graag op weg!

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>