Voel je mooi zonder make-up

Voor veel vrouwen is het een dagelijkse routine: make-up aanbrengen. We voelen ons mooier met make-up en brengen dan ook veel tijd voor de spiegel door. Zonde, want al die make-up heb je helemaal niet nodig om mooi te zijn. Make-uploos door het leven gaan bespaart je veel tijd en geld en geeft je skin een echte oppepper. Met deze zeven tips zie je er altijd op je best uit!

Voel je mooi zonder make-up | Feel Magazine1. Gebruik de juiste crème
Zo veel vrouwen gebruiken een crème die niet optimaal is voor hun huidtype. Dit komt omdat veel vrouwen eigenlijk helemaal niet weten wat voor huidtype ze hebben. Zonde! Laat een goede huidanalyse doen, het liefst door een schoonheidsspecialiste. Zij kunnen heel precies meten hoeveel vocht en vet je huid bevat en wat de ph-waarde is. Op basis daarvan kun je een goede crème uitkiezen. Zorg er in ieder geval ook voor dat ie een bescherming van minimaal SPF 30 bevat om je te wapenen tegen de zon.

2. Was je gezicht elke ochtend en avond
Er is wat onenigheid over hoe vaak je je gezicht zou moeten wassen. Sommige mensen zweren bij één keer per dag, terwijl anderen toch echt liever twee keer per dag hun huid reinigen. Mijn regel is altijd: doe wat goed voelt en waarvan jij vindt dat je huid er het meeste baat bij heeft. Wil je make-uploos door het leven gaan, vergeet dan je huid ’s ochtends niet te wassen. Na een lange (of juist korte) nacht krijgt je huid een echte oppepper van een fijne reinigingsbeurt. Je hebt minder snel last van acné en andere onzuiverheden en je huid straalt meer.

3. Gebruik een milde cleanser voor je gezicht 
Het is verleidelijk om te kiezen voor die een facewash die het hardst schreeuwt dat ie jouw huidproblemen als sneeuw voor de zon kan laten verdwijnen. Maar vergeet niet op de ingrediëntenlijst te kijken voordat je een product aanschaft. Een agressieve cleanser kan je huid namelijk uitdrogen. Ga op zoek naar een hypoallergene fashwash die je poriën niet verstopt en die geschikt is voor jouw huidtype. Zelf gebruik ik sinds kort de Pure Skin Cleansing Face Wash van Zarqa. Dit is een super milde cleanser die mijn huid superzacht laat aanvoelen. Je kunt het kopen bij Bol.com of bij De Tuinen.

4. Ga voor vaseline in plaats van mascara
Het klinkt gek, maar vaseline op je wimpers zorgt ervoor dat ze gaan stralen! Een perfect alternatief voor mascara. Kun je toch nog niet zonder je geliefde mascara? Je kunt vaseline ook gebruiken in plaats van make-upremover. Het is namelijk een stuk zachter voor de huid om je ogen.

5. Eet gezond
Hoewel de wetenschap het niet altijd ondersteunt, merken veel vrouwen dat hun voeding wel degelijk invloed heeft op de gezondheid van hun huid. Eet je veel fastfood, suiker en verkeerd vet, dan is je huid waarschijnlijk dof en zijn je poriën verstopt. Een gezonde levensstijl met veel fruit en groente zorgt voor een stralende huid.

6. Ga niet los op je wenkbrauwen
Als je kiest voor de naturel look, dan moet je dit ook doortrekken in je wenkbrauwen. Dit betekent niet dat je vanaf nu met een unibrow door het leven hoeft, maar doe het rustig aan met die pincet. Trek alleen haartjes onder (en voorzichtig ook boven) je wenkbrauw er uit die echt opvallen. Hou de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen in stand.

7. Kies kokosolie voor je lippen
Worden je lippen snel droog? Gebruik een beetje kokosolie in plaats van de lippenbalsem die je in de winkel koopt. Daar zitten namelijk vaak chemische stofjes in die je lippen juist uitdrogen. Kokosolie verzorgt je droge lippen en geeft ze hun gezonde gloed weer terug.

Zo zie je maar, met niet al te veel moeite kun je er prachtig uitzien zonder make-up! Het is even wennen, maar na een tijdje wil je vast niet meer anders. Ga jij wel eens een dagje au naturel?

Beeld: ulisse albiati

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>