Vier redenen om te scrubben

Je huid is voortdurend bezig met een vernieuwingsproces. De bovenste cellen van je opperhuid laten ongemerkt los en worden vervolgens weer netjes aangevuld met nieuwe huidcellen. Niets meer aan doen, zou je zeggen. Toch kan het soms best nuttig zijn dit natuurlijke proces een handje te helpen. Wedden dat je na het lezen van dit artikel meteen de badkamer in duikt? Feel geeft je vier redenen om af en toe eens uitgebreid te scrubben.

1. Je huid krijgt een gezonde glow
Een huid met een vale teint, dat wil niemand. Door je huid te scrubben, worden oude, dof uitziende huidcellen verwijderd. De doorbloeding van je huid wordt gestimuleerd en een glanzend, zacht huidje komt tevoorschijn. Smeer na een scrubbeurt je gezicht altijd in met een voedende crème. Doordat de dode huidcellen verwijderd zijn, neemt je huid de verzorgingsproducten veel beter op.

2. Je bent langer en egaler bruin
Er wordt vaak gedacht dat een scrub je zongebruinde kleurtje in één keer wegvaagt. Dit is gelukkig een fabeltje. De bruine kleur zit namelijk niet op je bovenste huidlaag en zal dus echt niet verdwijnen na een scrubbeurt. Scrubben voor en na het zonnen zorgt er juist voor dat je een egaal bruine teint krijgt. Daarnaast heb je ook nog langer plezier van je kleurtje. Pas wel op als je iets te lang van de zon genoten hebt: een verbrande huid is erg kwetsbaar en moet eerst helemaal gekalmeerd zijn voor er weer gescrubd kan worden.

3. Je hebt minder last van ingegroeide haartjes
Last van ingegroeide haartjes? Dode huidcellen kunnen de oorzaak zijn. Deze blokkeren soms de weg van een haartje, waardoor hij de verkeerde kant op groeit. Door voor het scheren je huid met een scrub vrij te maken van dode huidcellen, krijgen haartjes meer ruimte om naar boven te komen en voorkom je een ingegroeide haar.

4. Het vermindert de kans op puistjes
Verstoppingen van de talgklieren kunnen zorgen voor puistjes. Door dode huidcellen regelmatig te verwijderen, krijgen die geen kans. Hier zit echter wel een grote ‘maar’ aan. Scrubben is niet aan te raden bij acne, dit kan de acne juist verergeren. Ga bij een onzuivere huid dus niet voor een scrubcrème, maar voor een exfoliant. Dit handige product weekt dode huidcellen los van de huid door de zuren die hier in zitten. Bekende zuren die hier voor gebruikt worden zijn bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur en salicylzuur.

En dan… scrubben maar!
Nog twee kleine tips voor je aan de slag kunt: scrub niet te hard, en niet te vaak. Keihard boenen is niet aan te raden, zachte ronddraaiende bewegingen zijn prima. Ook is dagelijks scrubben niet nodig. Hoe vaak je dit kunt doen, hangt af van je huidtype en wat je zelf prettig vindt. Bij een gemengde of vette huid is twee keer per week prima. De gevoelige huid kan het best één keer per week mild gescrubd worden.

Scrubs in alle soorten en maten
Er zijn ontzettend veel soorten scrubs te koop. Van crèmes met grove korrels, tot lipsticks met ultrafijne korreltjes voor gladde, zachte lippen. Een paar soorten op een rij:

Vier redenen om te scrubben lip scrub LushLipstick wil losse velletjes op je lippen nog wel eens accentueren en dat is geen mooi gezicht! De huid van je lippen is erg dun, dus behandel deze met een speciale lipscrub met extra fijne korreltjes. Lush heeft hele fijne potjes lipscrub. Naast bovenstaande mierzoete ‘Bubblegum’ variant heeft Lush ook lipscrubs met mint- of popcornsmaak.

€9,65 via Lush

Vier redenen om te scrubben mango bodyscrub bodyshopPure zomer, daar ruikt deze verrukkelijke bodyscrub van The Bodyshop naar. De crème bevat grovere korrels, waardoor hij geschikt is voor het lichaam.

€15,00 via The Bodyshop

Vier redenen om te scrubben scrubhandschoentje

Zelf ben ik groot fan van de scrubhandschoen van Rituals. Super handig voor onder de douche!

€3,00 via Rituals

Vier redenen om te scrubben dr organic manuka honey face scrub

De Manuka Honing Gezichtsscrub van Dr. Organic bevat piepkleine natuurlijke deeltjes die je gezicht op een milde manier scrubben.

€8,39 via De Tuinen

[divider]
Beeld: Steven Anthony

Dieuwertje

Blogger voor Feel Magazine. Heeft een gigantisch gat in haar hand en is een groot fan van katten. Friemelt non stop aan haar haren en houdt van schrijven, muziek, (veel) lekker eten en droge humor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>