Van anorexia-patiënt naar fitnessgoeroe

Op Instagram delen veel mensen foto’s van hun eten en hun fitte lichaam. Geen ideale plek om rond te hangen voor iemand met anorexia, zou je denken. Toch is dit precies waar de Zweedse Antonia Eriksson besloot om haar strijd met anorexia te delen met het publiek. 

In de herfst van 2012 deelde zij haar eerste foto op het sociale netwerk. Dit schreef ze erbij: “So i don’t know for sure yet, but tomorrow I’m probably being put in hospital for my eating disorder . I just can’t fight it on my own anymore and it’s gotten really serious and out of hand.

Antonia begon haar Instagram-reis met een anoniem account, maar na een tijdje voelde ze zich zeker genoeg om haar identiteit bekend te maken. De eerste paar foto’s die ze van zichzelf deelt, zijn schokkend. Ze is enorm dun en vertelt meerdere malen dat ze wil stoppen met het programma wat ze volgt. Op dat soort openbaringen krijgt ze een hoop lieve reacties van andere jonge meiden die haar een hart onder de riem willen steken. En met succes! Antonia rondt het programma met succes af en deelt een foto van haar voortgang:

Antonia's herstel

Inspireren
Antonia overwon niet alleen haar eetstoornis, maar is inmiddels ook een grote inspirator voor andere meiden die ontevreden zijn over hun gewicht. Ze deelt inmiddels veel foto’s van haar maaltijden en haar sportresultaten. Ook wordt ze inmiddels gesponsord door Vitamin Water en FitnessGuru, waardoor ze veel foto’s van eten post. Een enorm verschil met de eerste paar foto’s, toen ze eten nog echt als een vijand zag. De recente foto’s van Antonia laten vooral een positieve, gezonde meid zien. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Volgen die girl!

happy antonia

[divider]
Beeld: Antonia Eriksson

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>