Trend: waxen in een waxbar

Lente! Lekker in een jurkje op een terrasje. Dan wordt het wel de hoogste tijd om die wintervacht eens aan te pakken. Scheren? Epileren? Nee, waxen! En wel in een professionele wax-bar!

Trend: waxen! In Amerika struikel je over de wax-klinieken. Een beetje celeb loopt er de deur plat. Ook in Nederland wordt waxen steeds populairder. The Wax Bar heeft inmiddels drie vestigingen in Nederland (in Rotterdam, Utrecht en Amersfoort) en de vierde in Amsterdam is in ontwikkeling.

Breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan een potje wax en een paar strips? Oordeel niet te snel. Professioneel waxen heeft ook zeker een paar voordelen. Zo hoef je je zeker vier tot zes weken geen zorgen te maken over ongewenste haartjes en is je huid ook na het ontharen mooi en gezond.

Een waxbeurt zal waarschijnlijk nooit je grootste hobby worden, maar bij The Wax Bar doen ze hun best om het zo aangenaam mogelijk te maken. De professionele Wax Technicians gebruiken een unieke hot wax die elk haartje vastpakt en niet plakt aan je huid. De behandelingen zijn snel, hygiënisch en zo pijnloos mogelijk.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Voor je wax-afspraak kun je sommige dingen beter niet doen en andere juist weer wel. Een paar tips:

  • Gebruik geen bodylotion of crème op de dag van je afspraak. Hierdoor hecht de wax minder goed en wordt het resultaat ook minder. En dat is natuurlijk zonde!
  • Scrub je huid elke dag lichtjes (vanaf ongeveer een week voor je afspraak). Hierdoor verwijder je de dode huidcellen en vuil beter en gaan je haartjes rechtop staan.
  • Scheer je zeker twee weken voor je afspraak niet. Je haartjes moeten minimaal een halve centimeter zijn om een optimaal resultaat te behalen.
  • Zorg dat je niet verbrandt voordat je een behandeling hebt. Natuurlijk moet je altijd oppassen in de zon, maar een verbrande huid kan niet gewaxt worden!
  • Relax! Hoe meer jij je kunt ontspannen, hoe beter het resultaat.
Welke ervaringen heb jij met wax?
Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>