In no time mooie en verzorgde handen

Het wordt nu met de dag kouder. De winterjassen kunnen weer aan en het zal niet lang meer duren voor ook de handschoenen en muts weer uit de kast worden opgedoken. In de winter hebben veel vrouwen last van droge handen. De huid wordt eeltig en ruw en kan gaan trekken. Deze tips helpen je om je handen te beschermen tegen uitdroging en ze zo poezelig mogelijk te houden. Je handen zijn tenslotte je visitekaartje!

zachte en verzorgde handenHoly grail
Hét middel dat je handen gaat redden van de ondergang is handcrème. Zorg ervoor dat je dit altijd bij je hebt om op elk moment te kunnen smeren. Kies er eentje die hydraterend is, zodat je huid lekker soepel blijft.

Scrub, scrub, scrub!
Is het al zover dat je handen wat ruwer beginnen te worden? Neem een grove scrub en verwijder zo de dode huidcellen. Er zijn bij de drogist speciale handscrubs te koop, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken! Meng een half kopje suiker met drie eetlepels olijfolie en voila! Masseer de scrub zachtjes in rondjes over je handen. Zo word je huid weer lekker zacht.

Vaseline masker
Na het scrubben kun je je handen verwennen met een handmasker. Neem er ook hier weer eentje die goed hydrateert. Als je huid écht een oppepper nodig heeft, kun je het beste Vaseline gebruiken. Smeer een dikke laag op je handen en masseer het zo goed mogelijk in. Wacht tien minuten en verwijder dan overtollig spul van je handen met een tissue. Je voelt meteen dat je handen nu superzacht en gehydrateerd zijn. Eén keer per week zo’n maskertje en jij komt de winter wel door.

Lange nagels
Wat handen vaak net wat eleganter en verzorgder maakt, zijn lange, goedverzorgde nagels. Helaas kunnen nagels snel afbreken of scheuren, waardoor er niet veel van overblijft. Om ze sterker te maken, moet je ze insmeren. Je kunt ze het beste elke avond voor het slapengaan invetten met een likje Nivea. Door dit goed in de nagelriemen in te wrijven, zullen je nagels sterker worden. Vijl ze op tijd bij en vermijd nagellakremover met aceton. Voor je het weet zijn je nagels lang en zien ze er goed verzorgd uit.

[divider]
Beeld: Steantheman

Liselot

Kan zichzelf helemaal verliezen in een goed boek. Verder studeert ze journalistiek, zit haar telefoon aan haar hand vastgelijmd, houdt ze van bloggen en van dansen. Oh, en blogt natuurlijk voor Feel Magazine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>