Susanne’s eetdagboek: week 50

Niet alleen de redactieleden van Feel houden hun eetdagboekjes bij, ook onze lezeressen delen maar wat graag hun food diary met jullie. Deze week deelt de 24-jarige Susanne haar weekmenu.Susanne

Susanne: Vanwege allergieën probeer ik zo min mogelijk tarwe- en koemelkproducten te eten. Wel mag ik rijst, aardappelen, quinoa, rogge, boekweit en spelt en soja. Hierdoor probeer ik toch een gezonde en gevarieerde maaltijd te maken. Helaas heb ik deze week een hele drukke week gehad en niet altijd de tijd uitgebreid te koken wat ik normaal erg leuk vind.

Maandag
Ik ontbijt met twee geroosterde speltbroodjes met pompoenpitten, belegd met humous en paprikapoeder. Als lunch neem ik 5 dadels gevuld met geitenkaas en anderhalve tosti met ham, geitenkaas, pesto en pijnboompitten. ‘s Avonds eet ik rijst met kruiden en ruccola met kippenpootjes. Een snelle maar voedzame maaltijd voordat ik ga sporten. Als ik terugkom van het sporten neem ik een shake van sojamelk en banaan en een bakje sojacrackers.

Dinsdag
Weer ontbijten met twee geroosterde speltbroodjes, dit keer met curry mango papaya crème. Tussendoor neem ik een stukje pure chocoladeletter. Als lunch 1 tosti met geitenkaas en chilisaus. ’s Middags neem ik weet een shake van sojamelk en banaan. Als diner ga ik vandaag voor gebakken kippenpootjes en rodekoolstamppot. Later op de avond neem ik nog een bakje sojacrackers en een glaasje port.Eetdagboek Susanne rodekoolstamppot

Woensdag
Ik ontbijt weer met twee geroosterde speltbroodjes, 1 met blauwe muisjes en 1 met pure hagelslag (60 procent cacao). Tussendoor een plakje ontbijtkoek. Lunchen doe ik vandaag met drie speltbroodjes met sandwichspread. ’s Avonds is het tijd voor het zondig-momentje van de week. Ik ga naar de snackbar en haal patat met mayonaise en een broodje hamburger. Later nog twee cupcakes die ik die middag heb gemaakt tijdens een workshop die ik cadeau kreeg van mijn werk.Eetdagboek Susanne cupcakes

Donderdag
Ik begin de dag met twee geroosterde speltbroodjes met curry mango papaya crème. Later op de ochtend neem ik nog een zelfgemaakte cupcake. Als lunch ga ik vandaag voor anderhalve tosti met geitenkaas en chilisaus. Ik kom ’s avonds pas laat thuis uit Amsterdam en ik heb haast want ik moet naar volleybaltraining. Dus ik eet een caesarsalade van de AH in de trein. Na het trainen neem ik nog een lekker bakje sojamelk met gepureerde banaan erdoorheen.

Vrijdag
Vandaag heb ik een lange werkdag voor de boeg. Goed ontbijten dus! Ik kies voor sojayoghurt met walnoten, een paar chocolade hagels en honing. Tussendoor een halve plak ontbijtkoek. Als lunch neem ik drie speltbroodjes, twee met kipfilet en één met een kopje tomatensoep. Tussendoor een mini-snicker en een plakje ontbijtkoek. Om half 8 in de trein nog even een gezonde appel voor het eten. Als diner eet ik spaghetti met rode saus en gehakt en daarbij een salade. In de avond nog een lekkere cupcake.Eetdagboek Susanne pasta en sla

Zaterdag
Zoals bijna elke ochtend een onbijtje met twee geroosterde speltbroodjes. Vandaag kies ik voor curry mango papaya crème als beleg. Ik lunch met drie speltcrackers met sojaboter. Aan het eind van de middag ga ik naar de verjaardag van mijn broer. Ik eet drie kleine stukjes taart (herfstvlaai, kersenvlaai en appelkruimelvlaai). Als diner eet ik wat speltbroodjes met smeersels, een kopje groentesoep, 1 stukje pizza met kip, tomaat en rucola en later op de avond wat chips en een handje chocolade rozijnen. Ik drink 3 witte wijn.

Zondag
Ik ontbijt met twee speltcrackers met sojaboter. Als lunch neem ik twee speltbroodjes met mayonaise, sla, tomaat en wat peper. Later op de middag snack ik met wat sojacrackers. Ik probeer graag nieuwe recepten uit. Vandaag zijn dat crispy aubergine rolletjes met quinoa, tomaat en geitenkaas. Het is heerlijk!

Gedurende de hele week drink ik water en veel (groene) thee.

Eetdagboek Susanne speltcrackers
Lijkt het jou ook leuk om jouw eetdagboek terug te lezen op FeelMagazine.nl? Stuur een mailtje naar info@feelmagazine.nl!
Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>