Mooie voeten in 7 stappen

Zomer! Lekker tintje op je benen, waterproof mascara op je wimpers en gewapend met een goede laag zonnebrandcrème op je huid ben jij er helemaal klaar voor. Maar… vergeet je voeten niet!

stappenplan voor zachte en mooie voetenNu de sandaaltjes en slippers weer massaal uit de kast worden getrokken, kun je de voetverzorging echt niet overslaan. Maar hoe pak je dat aan? Volg dit stappenplan, dan heb je binnen no-time poezelig zachte én mooie voetjes.

1. Eelt verwijderen
Je voeten hebben maandenlang een winterslaap gehouden in je schoenen. Grote kans dus dat ze niet helemaal eeltvrij zijn… Eelt en andere harde plekjes op je voeten verwijder je met een puimsteen. Die komt in allerlei vormen en maten, het is even een kwestie van uitproberen om er achter te komen wat jij prettig vindt. Doop het puimsteentje steeds in een bakje water en ga met rustige, ronddraaiende bewegingen over je voet. Begin je net met eelt verwijderen? Doe het rustig aan en ga niet als een razende tekeer op je voeten!

Dr Organic Manuka Honey Foot Scrub2. Scrubben
Klaar met eelt verwijderen? Dan is het nu tijd voor een goede scrubbeurt voor je voeten. Afhankelijk van wat je lekker vindt kun je voor een fijne of een wat grovere scrub kiezen. De Manuka Honey Foot Scrub van Dr. Organic (€ 7,19) is héérlijk en bevat natuurlijke ingrediënten. Ben je op vakantie? In plaats van een scrub uit een tube, kun je ook een bezoekje brengen aan het strand. De zandkorreltjes zorgen voor de beste scrubbeurt die je ooit zult krijgen.

pupa nail polish remover3. Nagellak verwijderen
Natuurlijk kun je je nagels niet vergeten! Verwijder om te beginnen restjes nagellak met een nagellakremover die je nagels ook gelijk verstevigt, zoals de Nail polish remover van Pupa (€ 6,15).

4. Nagelriemen verzorgen
Vervolgens zijn je nagelriemen aan de beurt. Ga met je voeten een paar minuten in een bakje met lauwwarm water zitten. Hierdoor worden je nagelriemen zachter en kun je ze makkelijker verzorgen. Zijn ze nog steeds erg droog? Verzorg ze dan met een beetje nagelriemolie of crème. Als je nagelriemen groot zijn, kun je ze met een bokkenpootje of een wattenstaafje voorzichtig naar beneden duwen. Lukt het niet goed, dan is het waarschijnlijk niet nodig. Forceer niets.

5. Knippen en vijlen
Om je nagels kort en gezond te houden, zul je ze regelmatig moeten knippen of vijlen. Als je nagels erg lang zijn, kun je ze het beste eerst een beetje bijknippen. Vervolgens kun je met de vijl je nagels de juiste vorm geven. Let op dat je niet gaat ‘zagen’ met je vijl, maar beweeg ‘m telkens één kant op.

6. Lakken
De finishing touch voor je nagels is natuurlijk lakken! Wil je geen schreeuwerige kleur op je teennagels? Lucky you, pasteltintjes zijn het helemaal deze zomer (bijvoorbeeld de WIC collectie van Herôme). Begin met een basecoat laagje en laat het goed drogen. Breng vervolgens de kleur aan die je wilt en zorg weer voor voldoende droogtijd. Ten slotte lak je een dun laagje topcoat lak over je nagels. Voilà, daar kun je minstens twee weken van genieten!

Voedende voetcreme yves rocher7. Vochtinbrengende crème
Nu je nagels klaar zijn, kun je weer verder met je voeten. Smeer je voeten in met een vochtinbrengende crème en neem de tijd om het goed te laten intrekken. De Voedende voetcrème van Yves Rocher (€ 7,90) maakt je voeten superzacht.

Natuurlijk heeft het weinig effect als je dit stappenplan één keer per jaar volgt. Voor een langdurig resultaat verzorg je je voeten ongeveer twee keer per week, zeker in de zomer. De stappen voor je nagels kun je wel regelmatig overslaan!

Hoe verzorg jij je voeten? Deel jouw tips en tricks!

Beeld voeten: Tobias Lindman

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>