Sporten met apps: zo word je gezonder met je smartphone!

Voor een beetje sporten heb je tegenwoordig geen abonnement op de sportschool meer nodig. Sterker nog, met alleen een mobieltje met een paar apps kom je al een heel eind. Let’s get in shape for summer!

Nike Training Club
Dé workout app als je het mij vraagt! Superveel verschillende workouts voor verschillende niveaus en doelen. En hij is nog gratis ook! Wil je slank, gespierd of sterk worden? Of wil je je juist focussen op een bepaalde area van je lichaam? Het kan allemaal. De workouts zijn behoorlijk intensief en duren 15 tot 45 minuten. Deze app blijft je motiveren, omdat je na elke paar workouts een leuk extraatje krijgt;  bijvoorbeeld een paar heerlijke smoothierecepten of een speciale training van een Amerikaanse topsportster. Downloaden dus!

Runkeeper
Runkeeper is, zoals de naam ook al een beetje verraadt, een app om mee te hardlopen. Een degelijke app die doet wat hij moet doen. Tijdens het hardlopen krijg je feedback over de gelopen afstand en de tijd die je daarover gedaan hebt. Eenmaal thuis wordt het pas echt leuk, dan kun je namelijk online de route bekijken die je net gelopen hebt en op zoek gaan naar puntjes van verbetering. Ben je in een creatieve bui? Stel dan je eigen hardloopschema samen: warm-up, verschillende tempo’s en aantal keer dat je het wil herhalen. Of stel een calorie-doel in, als je de avond ervoor jezelf net iets te buiten bent gegaan aan die verleidelijke rol koekjes… Downloaden, installeren en gewoon zelf gaan uitproberen!

Squats, Sit ups en Push ups pro
Deze drie apps (los verkrijgbaar) zijn van de makers van Runkeeper en hebben eigenlijk maar één doel: jou in shape krijgen. Als je de app(s) voor het eerst opstart, krijg je een aantal vragen waaruit blijkt hoe vergevorderd jij bent op het gebied van squats, sit ups of push ups. Vervolgens krijg je een trainingsschema dat daar perfect bij aansluit en spoort de app je aan om dat schema ook te volgen. Doe je het extra goed, dan krijg je een batch als beloning. Download Squats pro, Sit ups pro en Push ups pro.

Sworkit
Een ideale app als je even een paar minuutjes over hebt om een paar oefeningen te doen. Ga je voor yoga? Cardio? Of toch spierverstevigende oefeningen voor je rug? Selecteer de tijd die je wilt en je kunt direct aan de slag. Er is een gratis versie van deze app beschikbaar en deze is prima om mee te beginnen. In de pro-versie van Sworkit kun je bijvoorbeeld meer stats van je workout zien en kun je jezelf dagelijkse en wekelijkse doelen stellen. Download de gratis versie of de pro versie.

En dan je eten nog
Naast sporten moet je natuurlijk ook een beetje op je eten letten als je gezond bezig wilt zijn. Ook daar zijn meer dan genoeg apps voor. Mijn persoonlijke favorieten:

Foodzy
Met Foodzy wordt eten echt een spelletje. Eet je bijvoorbeeld vijf dagen achter elkaar voldoende groenten? Dan krijg je daar een leuke badge voor. Eet je een taartje als je jarig bent? Badge! Zo kun je voor de gekste dingen badges verzamelen én natuurlijk delen met je vrienden. Maar het gaat natuurlijk om het bijhouden hoeveel je eet. Dat werkt bij Foodzy nét anders dan bij de meeste foodtrackers. Calorieën heten bijvoorbeeld bits en afhankelijk van je doel mag je een x-aantal bits per dag binnenkrijgen. Even wennen (en ’n hoop omrekenen), maar wel leuk. Nog een laatste plusje: zowel de app als de online variant van de tool zien er ontzettend vrolijk uit met leuke kleuren en funny badges. Gewoon even proberen!

MyFitnessPal
Absoluut een degelijke app met een enorme database aan etenswaren. Ook Nederlandse. Wel zo fijn, want dan hoef je niet voor iedere snack op de verpakking te kijken. In deze app kun je ook bijhouden hoeveel je beweegt, zodat je een totaalplaatje van gegeten en verbrande calorieën hebt. De meeste sport-apps kun je linken aan MyFitnessPal, handig! Zo wordt calorieën tellen nog leuk! Downloaden kan hier.

Welke apps gebruik jij om te sporten? Of is deze manier van sporten juist helemaal niets voor jou?

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>