Sporten en superfoods: een topcombinatie!

Superfoods zijn helemaal hip en happening. Het lijkt alsof iedereen er tegenwoordig mee bezig is. En terecht! Er is ongetwijfeld een superfood die past bij jouw leefstijl of de leefstijl die je voor ogen hebt. Ook als je veel sport zijn er bepaalde superfoods waar je extra veel baat bij kunt hebben. Wij zetten er een paar voor je op een rij én hebben een superleuke winactie voor je!

Açaipoeder 
Açaibessen zijn in Nederland alleen in poedervorm verkrijgbaar. Wil je het echte werk, dan zul je moeten afreizen naar het Amazonegebied in Zuid-Amerika, waar dit donkerpaarse besje vandaan komt. Açaibessen bevatten veel antioxidanten, vitamines en mineralen, waardoor het perfect als aanvulling op je dagelijkse voeding gebruikt kan worden. En hoewel er nog meer onderzoek nodig is, lijkt alles erop dat açaibessen je cholesterolgehalte verlagen en je bloedsuikerspiegel reguleren. Dit zorgt ervoor dat dit besje (en het poeder) heel populair is bij mensen die wat gewicht willen verliezen.

sporten en superfoods chiazaadjesChiazaden
Chiazaad is één van de bekendste superfoods. Dit zaadje is heel voedzaam en multi-inzetbaar. Zo kun je ze bijvoorbeeld door een smoothie of in een bakje yoghurt gooien, maar je kunt er ook gemakkelijk pudding van maken! Chiazaden bevatten vetzuren die van belang zijn voor het functioneren van je organen. Ook zorgen ze er voor dat je sneller herstelt van een intensieve workout. Eet je de zaadjes voordat je gaat trainen, dan zul je merken dat je tijdens het sporten meer energie hebt.

Chlorella
Chlorella is een groene alg met als belangrijkste eigenschap dat het uitstekend je lichaam kan ontgiften. In veel detox-diëten kom je deze superfood dan ook tegen. Maar ook als je geen ontgiftingskuurtje doet, kan een beetje chlorella geen kwaad. Door dit groene poeder kan je lichaam beter zuurstof opnemen en raak je minder snel vermoeid! Ideaal dus als je het meeste uit je training wilt halen. Daarnaast helpt het ook je spijsvertering een handje.

Gojibessen
Nog zo’n superfood die meer energie geeft is de gojibes. Dit besje is vrijwel altijd gedroogd en zijn een beetje zoet. Een smaak waar je misschien een beetje aan moet wennen. Er zijn een hoop manieren hoe je de gojibes kunt eten. Gewoon los als snack, door een smoothie, in een salade of door de yoghurt. Je kunt er zelfs thee van trekken.  En ben je vaak ziek? Dan moet je dit besje zeker toevoegen aan je voedingspatroon, want hij geeft je immuunsysteem een enorme boost!

Rauwe cacao
Over rauwe cacao bestaan veel misverstanden. Mensen die verwachten dat het precies zo smaakt als een reep chocolade uit de supermarkt, komen namelijk behoorlijk bedrogen uit. Dit superfood is zelfs niet echt lekker te noemen. De pure, rauwe cacao smaakt erg bitter en is eigenlijk alleen maar eetbaar in combinatie met andere ingrediënten. Voor sporters is het echter wel een superfood om regelmatig te eten. Naast tal van vitamines zit er namelijk magnesium in. Dit beschermt je lichaam tegen hart- en vaatziektes, hoge bloeddruk en botontkalking. Daarnaast ontspant het je spieren en vermindert het stress.

Spirulina
Nog zo’n blauwegroene alg die onmisbaar is voor sporters is spirulina. Spirulina is rijk aan proteïne en eiwitten en zorgt ervoor dat de groei en opbouw van spiermassa gestimuleerd wordt en je uithoudingsvermogen verbetert. Het is als poeder en als pilletje verkrijgbaar.

Weipoeder
Weipoeder is een onmisbare superfood voor actievelingen. Mensen die veel sporten en hun energielevel graag op peil willen houden hebben veel baat bij weipoeder. De eiwitten zorgen ervoor dat dit een echt krachtvoer is. Ideaal voordat je gaat trainen. Gebruik weipoeder bijvoorbeeld in een smoothie of mix een eetlepel met een glas water.

Winnen: 5x superfoodspakket van Body & Fitshop!
Al die superfoods wil je natuurlijk zelf ook graag uitproberen… Dat kan! Wij mogen van Body & Fitshop vijf pakketten met superfoods weggeven! Vul het formulier in om kans te maken. – Helaas is meedoen niet meer mogelijk!

Welke superfoods gebruik jij?

[divider]
Beeld: sweetbeetandgreenbean

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>