Spierpijn? Zo verzacht je het!

Een heftige workout achter de rug? The day after kan dan voor pijnlijke (en vooruit, soms ook lachwekkende) taferelen zorgen. Wij geven tips om je spierpijn te verzachten.

Warming-up en cooling-down
Een goede warming-up en cooling-down kan je de helft van de spierpijn schelen. Ze zijn essentieel in het pijnvrij en bovendien soepel houden van je spieren. Het doel van een warming-up is ook om je mentaal voor te bereiden. Door middel van een goede warming-up zal uiteindelijk je workout veel beter verlopen, omdat je lichaamstemperatuur al is verhoogd. Ook heel belangrijk: je vermindert de kans op blessures. Stop ook niet te abrupt met je training. De cooling-down zorgt ervoor dat je lichaam niet te snel afkoelt. Trek daarom ongeveer tien minuten uit om even in te lopen en te rekken en strekken.

Feel Magazine tips bij spierpijn
Foto: Pixabay

Blijf bewegen
Het is heel verleidelijk om bij heftige spierpijn lekker in bed te blijven liggen. Hier is niets mis mee! Alleen om te voorkomen dat je er als een robot bij blijft lopen, is het belangrijk om tegelijkertijd ook te bewegen. Spierpijn is nu eenmaal onvermijdelijk en je zult er toch echt doorheen moeten. Geef je lichaam genoeg rust, maar loop tussendoor ook even een lekker rondje buiten of rek en strek je spieren. Houdt de pijn lang aan? Neem gerust een pijnstiller met het liefst een ontstekingsremmende werking.

Warmte en crèmes
Dit is een veelgehoorde tip: neem een lekker, lang en vooral warm bad. Warmte is een perfect middel om je pijn te verzachten. Ook een warme douche is goed, maar een warm bad nog beter. In bad kun je al liggend je spieren tot rust laten komen. Dus heb jij een bad thuis? Neem hier dan wat vaker de tijd voor en ontspan! Warmte geeft je een lekker gevoel en verbetert bovendien de doorbloeding van je spierweefsel. En daardoor herstel je sneller van de spierpijn. Meer een liefhebber van verkoeling? Crèmes met eucalyptus, kamfer of menthol helpen ook tegen spierpijn en bevorderen een goede doorbloeding.

Wat is jouw gouden tip om spierpijn te voorkomen of verzachten?

Emma

Heeft een passie voor schrijven en volgt graag de laatste trends op het gebied van mode en beauty. Wordt heel blij van goede muziek, een leuk modeartikel, het zonnetje en een lange dag shoppen. Gaat al dansend en zingend het leven door.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>