Sheelaghs eetdagboek: week 12

Deze week laat ik jullie zien wat ik allemaal gegeten heb. Jullie treffen me net in een gezonde week! Althans, zo begon ‘ie :) Omdat ik de laatste weken wel erg ‘lekker’ (lees: slecht) at had ik behoefte om een beetje balans aan te brengen. Ik hou heel erg van lekker eten en daar vallen bij mij niet alleen gezonde dingen onder. Ik hou gewoon té veel van gezelligheid… Kijk je mee?

Maandag
Ik begin mijn dag met een glas warm water met een uitgeperste citroen. Ik wil deze week namelijk proberen minder caffeïne te drinken. Best verfrissend! Als ontbijt een smoothie met amandelmelk, rood fruit, een halve banaan, havermout en lijnzaad. Rond elf uur drink ik een kopje zoutarme zelfgetrokken groentebouillon en verder groene thee. Mijn lunch is een salade met sla, tomaten, avocado, linzen en kikkererwten. Wennen, want normaal is dat vaak gewoon brood! ’s Avonds eet ik vis met wortel en courgette uit de oven, met er overheen citroen en verse peterselie. Lekker!

Dinsdag
Ik begin weer met warm water met citroen en de smoothie. Lekker wel. Op het werk drink ik weer de hele dag groene thee en af en toe bouillon en met de lunch staat er weer een salade op het menu. Dezelfde als gister, minus de avocado. ’s Middags snack ik met pompoenpitten en augurken. ’s Avonds thuis eet ik geroosterde aubergines met granaatappelpitten, geschaafde amandelen en een saus van yoghurt en saffraan. Een (iets aangepast) recept uit mijn favoriete kookboek van Ottolenghi. Erbij een gegrilde kipfilet. Na het eten drink ik thee en neem nog een bakje magere yoghurt met wat honing en granaatappel.

Sheelaghs eetdagboek kip met amandelschaafsel

Woensdag
Ik sla het warme water over omdat ik haast heb en ontbijt in de trein met overnight oats. Erin zit een halve banaan, magere yoghurt, amandelmelk en wat rood fruit. Op het werk drink ik vandaag een klein kopje koffie, dat smaakt toch weer best :) Verder weer bouillon, water en groene thee. De sla is op en ik ben te druk om het te halen, dus ik lunch met een paar crackers met avocado en ham. ’s Middags nog een banaan. ’s Avonds thuis een ik een magere beefburger met geroerbakte spinazie erbij en een wit wijntje.

Sheelaghs eetdagboek cracker met ham en avocado

Donderdag
’s Ochtends warm water met citroen en een smoothie mee in  de trein. Granaatappelpitten, een halve banaan, sojamelk en havermout. Op het werk weer thee, de bouillon is op en ik heb geen zin om nieuwe te maken. Ik lunch met een salade van veldsla, venkel, spinazie en granaatappelpitten. ’s Middags weer augurken en pompoenpitten. ’s Avonds ga ik sushi eten met mijn buurvrouwtjes bij Moto in de Drieharingstraat (Utrecht), ik eet allemaal heerlijkheden en drink drie witte wijn. Erna gaan we nog een kroegje in waar ik nog een glaasje wijn neem.

Sheelaghs eetdagboek sushi

Vrijdag
Mijn vrije dag! Als ontbijt een kopje koffie en een banaan en een glas water. Mijn lunch is een omelet van 2 eieren, melk en wat boerensoepgroenten. Verder eet ik een appel. ’s Middags ga ik shoppen met een vriendinnetje, we sloten af in de wijnbar met een glas witte wijn en een schaal met hapjes. Lekker! ’s Avonds kaasfondue met vriendinnetjes, ik drink nog een paar glazen witte wijn en water.

Sheelaghs eetdagboek omelet

Zaterdag
’s Ochtends neem ik wat havermout met sojamelk en water en wat rood fruit met erbij water met citroen. Erna ga ik lunchen in de stad met mijn moeder en een vriendinnetje. We gaan naar de Markt in de Drieharingstraat in Utrecht, aanrader! Ik neem een broodje makreelsalade met een verse jus en een cappuccino. ’s Avonds eet ik gehaktballetjes in tomatensaus met speltbrood bij vrienden. En een paar wijntjes. Toe een kaasplankje. Goddelijk, maar van mijn detox is niet veel meer over :)Zondag
Ik sta laat op en dan is het meteen ook lunchtijd. Ik neem een smoothie met wat ik nog in huis heb en een salade van spinazie met een gekookt eitje. ’s Middags haal ik een ijsje bij de ijssalon, ik neem een bolletje limoncello en een met witte chocolade. ’s Avonds broccoli en een tartaartje en toe nog een bakje yoghurt met honing en amandelen.

Sheelaghs eetdagboek spinazie met ei

Sheelagh

Sheelagh heeft naast haar werk als recruiter een passie voor schrijven, fashion, reizen en lifestyle. Ze woont met haar vriend en twee katten in Utrecht en houdt verder van lekker eten en festivals. Bezoek haar blog SheelaghMairi.nl voor meer van haar blogs.

1 Comment
  1. Het water loopt me in de mond. Vraag. Kan je ook een keer schrijven over een week waarin een paar echte goede borrelavonden plaatsvinden? Ik ben benieuwd naar hoe die er bij jou uitzien!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>