Review: Powerfood van Rens Kroes

Toen het nieuwe kookboek van Rens Kroes bij mij op de mat viel, was ik zo blij als een kind. De recepten van deze rasechte foodie zijn namelijk vaak om je vingers bij af te likken. Haar boek Powerfood staat vol gezonde en prachtige recepten die vaak ook nog eens helemaal niet zo moeilijk zijn om te maken!

Review: Powerfood van Rens Kroes | Feel MagazineToen ik het boek kreeg, ben ik er gelijk mee in het zonnetje gaan zitten. Telkens wanneer ik een bladzijde omsloeg, zag ik wéér een nieuw recept wat ik snel wilde gaan maken. Normaal gesproken plak ik post-its op de pagina’s van kookboeken met een lekker recept, maar dat heeft bij het boek van Rens weinig zin, omdat alles er even lekker uitziet. Daarom ben ik gewoon vooraan begonnen met uitproberen. Het boek is gesorteerd in zeven handige categorieën: ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks.

Het boek is inmiddels een tijdje uit, en ik heb goed de tijd genomen om een aantal recepten uit te proberen. Het resultaat daarvan is dat ik de afgelopen weken een onafgebroken stroom aan heerlijke ontbijtjes, lekkernijen en avondmaaltijden heb verorberd. Maar daar hoef  ik me niet schuldig over te voelen, want alle recepten zijn gluten- en zuivelvrij en bevatten ook geen geraffineerde suikers. Precies zoals Rens zelf ook eet. De recepten zelf zijn duidelijk geschreven en daardoor makkelijk te volgen. Rens hergebruikt veel van de ingrediënten in haar recepten. Hierdoor zit je niet ‘opgescheept’ met een voedingsmiddel dat je nodig hebt voor één recept en vervolgens nooit meer gebruikt. Handig!

Review: Powerfood van Rens Kroes | Feel Magazine Review: Powerfood van Rens Kroes | Feel Magazine

Mijn favorieten
Ik vind het enorm moeilijk om mijn favoriete recept uit dit boek te noemen. Ik lééf voor ontbijtjes en na het lezen van dit boek heb ik weer een paar heerlijke varianten erbij. De Kickstart bijvoorbeeld, maar ook de Ontbijtmuffins en het Amandel-pompoenbrood staan vanaf nu regelmatig op mijn menu. Nog zo’n fijn voordeel: Rens houdt in haar boek rekening met de hectische ochtenden waar velen van ons dagelijks mee te maken krijgen. Ze geeft tips welke ontbijtrecepten ideaal zijn om mee te nemen voor onderweg.

Review: Powerfood van Rens Kroes | Feel Magazine

Naast de heerlijke recepten, ziet het boek er ook nog eens hartstikke leuk uit. Het is leuk geschreven, met hier en daar een persoonlijke boodschap van Rens. De mooie foto’s maken dit boek een echte musthave voor in de keuken.

Powerfoods van Rens Kroes kost € 19,99 en is o.a. verkrijgbaar in verschillende webshops.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>