Review Braun SkinSpa: na een half jaar gebruik

Een halfjaar geleden viel mijn oude, vertrouwde epileerapparaat uit. Na vijf jaar trouwe dienst was het arme ding totaal uitgeput en opgebrand. Voor mij dus een goed excuus om een gloednieuwe te bestellen. En als je dan toch bezig bent, waarom niet meteen helemaal uitpakken met de Braun SkinSpa? Dat is niet alleen een epileerapparaat, je kan het ook gebruiken om te scrubben en te scheren.

Dit wonderding is nu dus al een ruime tijd in mijn bezit en heb ik grondig kunnen uittesten. Een halfjaar geleden schreef ik al een eerste indruk. Vandaag ga ik daar uitgebreider op in. Hoe fijn werkt het? Zijn alle extra foefjes die erbij zitten handig? Wat moet je precies met die scubborstel? Kortom: is de Braun SkinSpa zijn geld echt waard?

Uitgebreide review Braun Silk Epil benen

Douchen en badderen
Het speciale aan deze epilator, is dat je hem in bad en onder de douche kunt gebruiken. En als je klaar bent kan je ‘m makkelijk afspoelen onder de kraan. Dat is echt een topuitvinding! Ik gebruik de epilator dan ook het liefst onder de douche. Het geeft echt het gevoel dat je helemaal schoon bent, omdat de haartjes meteen wegspoelen.

Uitgebreide review Braun Silk Epil

Dan kom ik meteen bij het gebruik in bad, wat een stuk minder fijn is. Ik zelf vind het niet zo fris als ik in bad mijn benen onthaar en die haartjes vervolgens allemaal in het badwater drijven. Bovendien is het moeilijk om te zien en te voelen of je echt alles hebt gehad. Onder de douche werkt overigens ook niet top om je benen te epileren. Daar had ik te maken met stromend water, waardoor ik niets kon zien en eigenlijk geen idee had wat ik aan het doen was. Dus benen ontharen in bad of douche? Niet zo’n succes.

No worries, no pain
Op het droge werkt de epilator wel enorm fijn. Door de snelheid en de veertig pincetten zijn mijn benen in een mum van tijd zacht en glad. Mijn huid raakt er ook minder geïrriteerd van. Bij mijn oude apparaat kreeg ik altijd rode bultjes na het epileren. Dat is bij deze van Braun niet het geval. Doordat het zo snel gaat, hoef ik minder vaak over mijn huid heen. Dat is echt ontzettend top. Bovendien lijkt het door de snelheid ook minder pijn te doen, wat een groot pluspunt is.

Ook bij het epileren van mijn oksels heb ik veel minder pijn. Die onthaar ik wel onder de douche. Dat is het fijnste wat er is. Het water spoelt alles meteen weg, het doet nog minder pijn en gaat nog sneller dan wanneer ik droog epileer. Ik ben nu in drie minuten klaar met beide oksels. Bovendien epileer ik nu om de drie weken, omdat het dan pas nodig is. Dit is veel fijner dan toen ik nog scheerde. Ik raad het iedereen aan.

Haarvermindering
Bij epileren trek je het haartje volledig uit je huid. Daardoor duurt het langer voordat het haartje is teruggegroeid. Wat ik merk, is dat de haartjes ook steeds dunner en lichter worden. Het is bijna niet zichtbaar als ze teruggroeien. Bovendien merk ik dat de haargroei minder is geworden, vooral in mijn oksels. Let wel op: ik epileer al ruim vier jaar mijn benen en oksels. Het komst niet speciaal door de Braun SkinSpa dat ik minder haargroei heb, maar door het epileren zelf. Dat kan in principe natuurlijk met elke willekeurige epilator. Deze van Braun maakt het voor mij wel makkelijker en minder tijdrovend om te doen, wat erg fijn is.

De batterij
Gelukkig gaat de batterij lekker lang mee. Toch werkt het niet helemaal fantastisch. Als de batterij bijna leeg is, gaat er een rood lampje knipperen. Maar dan weet je niet hoe lang je nog ongeveer hebt. Dus als ik net mijn benen aan het epileren ben, en na één been het rode lampje gaat knipperen, valt halverwege been twee het apparaat uit. In eerste instantie dacht ik nog: oh, dan doe ik de oplader eraan en kan ik verder. Maar zo werkt het dus niet. Als je het apparaat aan het opladen bent, kan je het niet ondertussen aanzetten. Dus daar zit ik dan met één glad ben en één halve Yeti. En het meest vervelende is: dit gebeurt meer dan één keer. Je ziet van tevoren niet aankomen dat de batterij bijna op is. Pas als je er midden in zit, krijg je dat waarschuwingslampje. Minpuntje.

Uitgebreide review Braun Silk Epil apparaat

Scrubborstel
Dit is hele fijne tool voor onder de douche. Ik gebruik het met een beetje douchegel om lekker schoon te worden. Eigenlijk is dit een vervanger voor de douchepuff. Vooral in mijn nek en hals is het echt genieten met die scrubborstel.  Het is net alsof je een soort massage krijgt. Bovendien voorkomt regelmatig scrubben dat je ingegroeide haartjes krijgt.

Uitgebreide review Braun Silk Epil borstel

Ik heb op mijn schouderbladen een beetje last van acné. Ik hoopte dat met die scrubborstel te verminderen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik denk dat het misschien beter werkt in combinatie met een tonic, alleen is het voor mij bijna niet mogelijk om dat aan te brengen. Het is net iets te lastig om je eigen rug te scrubben met de Braun SkinSpa.

Nieuwe liefde
Ik ben erg tevreden over de Braun SkinSpa. Het is een heel handig apparaat dat voor meerdere doelen kan worden gebruikt. Ik heb de scheerkop vrijwel niet gebruikt, omdat het voor mij niet nodig is. Het epileren is voor mij bijna net zo pijnloos en dan blijven de haartjes ook nog langer weg. Ik vind het fijn dat het apparaat zo snel epileert. Dat scheel een hoop tijd en pijn. Als ik klaar ben spoel ik het zo af onder de kraan: ook een pluspunt. Alleen moet er echt wat worden gedaan aan dat waarschuwingslampje. Er is nu te weinig tijd om het karwei nog af te kunnen maken. Toch zou ik zeggen dat de Braun SkinSpa zeker een goede epilator is met veel voordelen. Ik ben overtuigd en wil geen andere meer. Het is mijn nieuwe liefde!

Liselot

Kan zichzelf helemaal verliezen in een goed boek. Verder studeert ze journalistiek, zit haar telefoon aan haar hand vastgelijmd, houdt ze van bloggen en van dansen. Oh, en blogt natuurlijk voor Feel Magazine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>