Review Braun SkinSpa: de eerste indruk

Nadat mijn vijf jaar oude epileerapparaat van totale uitputting uit elkaar spatte, vond ik het hoog tijd om een nieuwe te bestellen. Onder het motto ‘als je iets doet, doe het dan goed’ bestelde ik de Braun SkinSpa. Dit is niet alleen een epileerapparaat, want je kan er ook mee scheren of jezelf scrubben. Bovendien kan je het ook in bad of douche gebruiken. De prijs ligt rond de 120 euro, wat niet heel goedkoop is. Tijd om te kijken of het apparaat dat waard is. In dit artikel test ik de Braun SkinSpa  en geef ik mijn eerste indruk ervan.

Review Braun SkinSpa: de eerste indruk | Feel MagazineWat zit er in de doos?

  1. Epilator Silk Epil 7
  2. Ladyshaver scheerkop
  3. Lichaams scrubborstel
  4. Opzetstuk voor gezicht
  5. Opzetstuk voor bikinilijn
  6. Oplader
  7. Zakje
  8. Borsteltje om het apparaat schoon te maken
  9. Handleiding
  10. 2 jaar fabrieksgarantie

Epileren
Voordat ik begin met epileren, laad ik het apparaat volledig op. Dit wordt aangeraden in de handleiding. Na ongeveer een halfuur wordt het lampje groen en kan ik aan de slag. De epileerkop zit er al opgeklikt dus ik kan meteen beginnen. De Silk Epil is waterdicht en kan mee onder de douche. Ik moet bekennen dat het niet zo makkelijk werkt om je benen in de douche te epileren. Door het water dat over mijn been klettert, is het moeilijk om te zien of je alle haartjes hebt gepakt. Ik kan me voorstellen dat het veel prettiger is om je benen in bad te epileren of gewoon zonder water. In de douche gaat me niet zo goed af.

Review Braun SkinSpa: de eerste indruk | Feel Magazine

Bij mijn oksels daarentegen lukt het wél. Door het Smartlight dat oplicht als je het apparaat aanzet, zie ik goed welke okselhaartjes ik nog niet heb gehad. Ik ben sneller dan ooit klaar met mijn oksels ontharen, omdat de Silk Epil zo efficiënt werkt. Het lijkt helaas wel meer pijn te doen dan met mijn vorige epilator.

Als ik later mijn benen epileer zonder water, gaat het veel beter. Net als bij mijn oksels ben ik sneller klaar dan anders. Ook zonder water is het superhandig dat de Smartlight brandt. Zo krijg je écht elk haartje te pakken. Een ander voordeel is dat de Silk Epil mijn huid niet irriteert. Normaal gesproken raakt die snel geïrriteerd en krijg ik rode bultjes op mijn benen na het epileren. Met dit apparaat heb ik nergens last van en mijn benen zijn mooi glad.

Scheren
Ik probeer zo min mogelijk  te scheren, omdat de haartjes dan heel snel terug komen vergeleken met epileren of harsen. Toch heb ik speciaal voor Feel één been geëpileerd en één been geschoren met de Ladyshaver scheerkop. Ik klik de epilatorkop er gemakkelijk af en zet de scheerkop erop. Hiervoor gebruikte ik altijd wegwerp scheermesjes die na één keer gebruiken meteen bot waren. Dit is een hele andere ervaring met de Ladyshaver. Heel soepel glijdt het apparaat over mijn huid. De scherpe mesjes scheren meteen alle haartjes af, zodat ik niet tien keer over hetzelfde stuk moet. Als ik klaar ben is mijn huid zacht en heb ik nergens scheerwondjes. Bovendien was ik supersnel klaar met scheren.

Review Braun SkinSpa: de eerste indruk | Feel Magazine

Overigens werkt dit wel prima onder de douche. Als je gaat scheren, is het juist extra belangrijk dat je huid nat genoeg is. Het is fijn dat dit apparaat gewoon tegen water kan en in één keer alle haartjes heeft.  Ik heb tijdens het scheren geen scheerschuim gebruikt, maar een soort scheergel. Dit werkte prima en de Silk Epil kan er gewoon tegen.

Scrubben
Ik was enorm benieuwd naar de opzetbare lichaamsborstel waarmee je kan scrubben. Ik deed dit voordat ik mijn benen ging ontharen en merkte dat alle haartjes goed los kwamen van mijn huid. Vervolgens heb ik me ingesmeerd met douchegel en ben ik met borstel er overheen gegaan. Wat is dit een ontzettend fijn gevoel! Door de trillende bewegingen is het net alsof je gemasseerd wordt. Ik gebruikte de borstel in mijn hals, op mijn armen en in mijn oksels. Na het afspoelen voelde ik me fris en fruitig.

Review Braun SkinSpa: de eerste indruk | Feel Magazine

Ik wil de borstel ook nog ergens anders voor gebruiken. Op mijn rug en schouderbladen heb ik wel eens last van acné. Door met de borstel over mijn rug te gaan, scrub ik de oude huidcellen er van af. Ik gebruik geen product als tonic of crème hierbij, omdat dit acné juist weer kan verergeren. Dus alleen water en de borstel.  Ik hoop dat dit op de lange termijn mijn huid rustiger kan maken en de onzuiverheden vermindert.

Overigens raad ik je niet aan deze borstel in het gezicht te gebruiken. Er staat duidelijk in de handleiding dat het alleen voor het lichaam is. De borstel is te ruw voor de huid in je gezicht.

Conclusie
Tot zover ben ik enorm tevreden over de aankoop van de Braun SkinSpa. Je krijgt niet alleen een epilator, maar echt een compleet pakket voor je huid. Het fijne is dat het apparaat draadloos is en mee kan onder de douche. Door de twee snelheidsstanden, kan je zelf bepalen hoe heftig je de behandeling wil maken. Ik vind het Smartlight een fijn pluspunt, omdat je daardoor ook haartjes epileert die je anders niet zou zien. Dit maakt je huid extra glad.

Natuurlijk is dit pas een eerste indruk. De komende maanden zal ik het apparaat nog uitgebreider testen en kan ik uiteindelijk mijn gedetailleerde mening er over geven.

Liselot

Kan zichzelf helemaal verliezen in een goed boek. Verder studeert ze journalistiek, zit haar telefoon aan haar hand vastgelijmd, houdt ze van bloggen en van dansen. Oh, en blogt natuurlijk voor Feel Magazine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>