Recept: Yoghurt-blueberry-creamcheese-muffins

Even genieten van iets lekkers, zonder dat je er een schuldgevoel aan over houdt? Ja, hoor, dat kan echt! Deze muffins bevatten nog geen 150 calorieën per stuk en zijn delicious.

Dit heb je nodig (voor 12 muffins)Blueberry creamcheese muffins
Ongeveer 100 gram bosbessen (uit de diepvries)
100 gram verse roomkaas (ik heb Monchou gebruikt)
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels melk
250 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
1 ei
100 gram suiker
80 ml plantaardige olie
200 ml (magere) yoghurt
50 ml slagroom

Zo maak je de muffins
Laat de bessen alvast een beetje ontdooien. Vervolgens begin je met het roomkaasmengsel. Hiervoor kun je een grote, hoge mok gebruiken. Doe daar de roomkaas, 1 zakje vanillesuiker en de melk in en roer het tot een romig mengsel.

Daarna meng je de bloem en het bakpoeder goed. Ook dit mengsel laat je even in een apart bakje staan. Neem een grote beslagkom en klop daarin het ei los. Vervolgens roer je daar de suiker, een zakje vanillesuiker, de olie, de yoghurt en de slagroom door. Voeg daarna beetje bij beetje het bloemmengsel toe en roer totdat alle droge ingrediënten vochtig zijn. Gebruik vooral geen mixer en roer ook niet te lang. Anders krijgen je muffins niet de luchtige structuur die ze horen te hebben.

Blueberry creamcheese muffins doormiddenVerdeel daarna de helft van het beslag over je muffinbakblik of –vormpjes. Doe vervolgens op elke portie een schepje van de kaascrème en leg er wat bessen op. Vervolgens vul je met de rest van het beslag de holtes op. Zet de muffins in het midden van de oven en bak ze ongeveer 25 minuten op 180 graden. Daarna haal je ze uit de oven en laat je ze nog even afkoelen.

Garnering
Als de muffins goed afgekoeld zijn, kun je ze eventueel nog garneren. Spuit er bijvoorbeeld slagroomtoefjes op, of maak glazuur van poedersuiker en wat limonadesiroop. Hierop leg je een paar van de overgebleven bessen.

Enjoy!

Het basisrecept van deze muffins, komt uit het boek ‘Muffins: klein, fijn en onweerstaanbaar’.

Audrey

Blogger voor Feel Magazine. Dol op bakken en lekker eten. Houdt ook heel erg van schrijven en ligt graag in haar hangmat met een flinke stapel leesvoer.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>