Recept: vegetarische spruitjesstamppot met een twist

Deze maand staan spruitjes in de spotlight hier op Feel Magazine. Deze kleine groene kooltjes zijn in november namelijk onze groente van de maand. Ze zijn namelijk nu op hun lekkerst en ook nog fijn voor je portemonnee. Vorige week vertelden we je al alles wat je over de spruit moet weten, maar nu begint het echte werk: het eerste recept!

Recept Spruitjesstamppot met een twistSpruitjesstamppot ken je waarschijnlijk wel. Lekker, maar niets bijzonders. Maar met een paar simpele toevoegingen, geef je dit winterse gerecht een mediterraans tintje. Ben je liever lui dan moe in de keuken? Dan is dit hét recept voor jou. Dit gerecht staat namelijk binnen tien minuten op tafel

Dit heb je nodig
Voor 2 personen

350 gram gesneden spruitjes
1 zakje aardappelpuree (zelf maken kan natuurlijk ook)
2 eetlepels pesto
50 gram geitenkaas
10 zongedroogde tomaten
peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Snijd de spruitjes door de helft (de grote eventueel in vieren) en kook ze ongeveer 8 tot 10 minuten. Verkruimel ondertussen de geitenkaas en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Maak, als de spruitjes bijna klaar zijn, de aardappelpuree. Giet de spruitjes af en voeg de aardappelpuree toe. Stamp dit even door elkaar heen, maar zorg dat je de spruitjes niet tot puree stampt. Roer vervolgens de pesto, zongedroogde tomaten en geitenkaas door de stamppot en voeg naar smaak peper en zout toe. Eet smakelijk!

Wil je toch wat vlees toevoegen aan dit gerecht? Bak dan wat pancetta in een koekenpan. Laat het even uitlekken op een keukenpapiertje. Breek het in stukjes en strooi het op het laatst over de stamppot heen.

Heb jij ook een lekker gerecht met spruitjes? Laat het weten!

[divider]
Beeld: Britte Koppel

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>