Recept: vegalicious bruschetta met tomaat

Vegetarisch koken moeilijk? Helemaal niet! Een jaar of zeven geleden begon ik af en toe vegetarisch te eten. Uiteindelijk at ik steeds minder vlees en sinds het begin van dit jaar eet ik alleen nog maar vegetarisch. Waarom? Ten eerste vind ik vegetarisch eten gewoon ontzettend lekker en heb ik het idee dat ik dan gezonder eet. Daarnaast hoor je de laatste tijd zo vaak verhalen van rotzooi in vlees, dat ik het liever helemaal niet eet. Tot slot is het gewoon ook beter voor de wereld om ons heen. Als iedereen nou eens één dag in de week vegetarisch zou eten, dan komen we toch al een heel eind?

Maar, wat eet je dan als vegetariër Zelf ben ik een groot fan van vleesvervangers. Het assortiment is heel uitgebreid en zo ontzettend lekker! Het gebraden gehakt voor op je brood is niet van ‘echt’ vlees te onderscheiden en ook met de overige producten zijn heerlijke gerechten te maken. De verschillende burgers eet ik graag bij een Hollandse ‘aardappelen, groenten en vlees’ maaltijd en met de gegrilde stukjes maak ik graag Mexicaanse wraps. Gegrilde stukjes in de wok, Mexicaanse groenten erbij, wraps bestrijken met salsasaus, bestrooien met geraspte kaas en vullen met het groentenmengsel. Oprollen, even in de oven en… klaar!

Recept: Vegalicious Bruschetta met tomaat | Feel MagazineTot slot heb ik nog een recept voor een heerlijk vegetarisch voorgerecht (zonder vleesvervanger) voor je, mijn persoonlijke favoriet: bruschetta met tomaat.

Wat heb je nodig?
– tomaten (ik kies altijd voor verschillende soorten, maar ik doe er altijd cherrytomaten in, die zijn lekker zoet)
– rode ui
– olijfolie
– balsamico-azijn
– oregano en basilicum
– knoflook
– rucola
– ciabatta (of stokbrood)

Zo maak je het!
Snij de tomaten, rode ui en knoflook in kleine stukjes en doe alles bij elkaar in een kom. Voeg de olijfolie, balsamicoazijn en kruiden toe. Zet dit een tijdje in de koelkast, zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Snij de ciabatta in stukken en halveer een teentje knoflook. Wrijf het over het snijvlak van de stukken ciabatta. Grill de stukken ciabatta (dit kan in een grillpan of onder de grill van de oven). Leg wat rucola op een bordje, leg hierop wat stukjes ciabatta en verdeel hierover wat van het tomatenmengsel. Klaar!

Tip: haal het tomatenmengsel een kwartiertje voor het serveren uit de koelkast, zodat het niet te koud is.

Eet smakelijk!

Femke

Gek op koken, bakken en (vooral) eten, vegetariër, wielrenner in spé én gek op brood ;) Dat ben ik!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>