Recept: super lekkere amandelpasta

Als ik ergens dol op ben, is het wel pindakaas (mét nootjes!). Mijn liefde voor dit broodbeleg gaat behoorlijk ver. Laat ik het even voor je illustreren: een pot gaat bij mij pas de glasbak in als werkelijk ieder laatste restje pindakaas gebruikt is. En, moet ik tot mijn schaamte toegeven, soms (lees: meestal) leg ik de lepel aan de kant en gebruik ik mijn vingers om het laatste beetje uit de pot te halen. Maar wat ik stiekem nóg lekkerder vindt dan pindakaas, is amandelpasta! En dat maak je heel gemakkelijk zelf.

Voor iedere pindakaas-lover die nog nooit zelf amandelpasta heeft gemaakt: check je voorraadkast, ren naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop alle ingrediënten die je nog niet in huis hebt en get to it. Dit recept is namelijk echt super easy!

Recept amandelpasta | Feel MagazineDit heb je nodig
300 gram amandelen
Snufje zout

En verder
Een leeg potje
Keukenmachine

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreid de noten op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er een beetje zout overheen. Bak de noten 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen. Doe de amandelen vervolgens in de keukenmachine en laat ze fijn malen. Eerst worden ze korrelig en vervolgens komt de olie uit de noten vrij. Blijf malen totdat alles vloeibaar is, dit kan wel tien minuten duren. Proef een beetje om te kijken of je de smaak zo goed vindt of dat er eventueel nog wat zou bij moet. Bewaar de amandelpasta in een afgesloten potje. Bijvoorbeeld een weckpotje of een jampotje.

Geen keukenmachine? Met een goede blender kom je ook een heel eind. Sommige blenders hebben moeite met het fijnmalen van de noten. Wil je het toch graag in de blender proberen, roer de noten dan regelmatig door zodat ze niet aan de messen van de blender blijven plakken. En heb geduld, het is het waard ;-)

Wat is het lekkerste wat jij ooit hebt gegeten met amandelpasta?

Beeld: The little red house

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>