Recept: Stevige linzensoep

Buiten regent het pijpenstelen en de gure wind giert om het huis. Tijd om het binnen lekker warm een aangenaam te maken en een stevige maaltijd op tafel te zetten. Vooral als je net het weer hebt getrotseerd en als een verzopen katje thuiskomt, kan je wel een opwarmer gebruiken.

Vandaag staat er linzensoep op het menu. Linzen zitten vol met proteïnen en zijn erg voedzaam. Het zijn bijvoorbeeld ook goede vleesvervangers voor de vegetariërs onder ons. Dit is een heerlijk gerecht voor de koude dagen. Bovendien is het ook nog eens goedkoop om te maken en daar wordt je portemonnee weer blij van.

Linzensoep ingrediëntenDit heb je nodig
Voor 2 personen
1 teentje knoflook
1 ui
250 gram linzen
Blik gepelde tomaten
100 gram pasta schelpjes
Olijfolie
2 blokjes groentebouillon
Zakje strooikaas naar keuze
Bleekselderij (optioneel)

Zo maak je het
Snipper de ui en het teentje knoflook. Zet een soeppan op het vuur met daarin een beetje olijfolie. Fruit hierin kort de ui en knoflook. Bak eventueel kort de bleekselderij mee. Voeg de gepelde tomaten toe en maak deze goed klein met een spatel. Vervolgens mag er 600 ml water bij en de twee groentebouillonblokjes. Breng het mengsel aan de kook. Kook 100 gram pastaschelpjes 8 minuten mee met de deksel op de pan. Doe als laatste de 250 gram linzen in de soep en warm dit ongeveer vier minuten op. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Strooi voor het opdienen wat strooikaas op de soep. Serveer met stokbrood om het af te maken en smullen maar! Doordat de linzen zo voedzaam zijn, zal je buik na het eten gegarandeerd goedgevuld zijn!

Liselot

Kan zichzelf helemaal verliezen in een goed boek. Verder studeert ze journalistiek, zit haar telefoon aan haar hand vastgelijmd, houdt ze van bloggen en van dansen. Oh, en blogt natuurlijk voor Feel Magazine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>