Recept: smores van de BBQ

Op zo’n zwoele zomeravond kun je maar één ding doen: lekker buiten barbecueën! En dat draait lang niet meer alleen om hamburgers, worstjes en stokbrood… Het is een culinaire bezigheid geworden. Daar hoort natuurlijk ook een heerlijke afsluiter bij. Dit simpele, maar heerlijke receptje wordt vast en zeker jouw nieuwe BBQ-hit!

Wie wist dat je met de koekjes van Jules Destrooper, een paar marshmallows en wat fruit zulke prachtig ogende desserts kon maken?

Zoet zomerdessertDit heb je nodig
Voor 4 smores
8 marshmallows
Een handje aardbeien
Een pak natuurboterwafels van Jules Destrooper
Een beetje chocoladepasta
Eén flinke eetlepel room
Een scheut rum (optioneel)

Zo maak je het
Was de aardbeien en snijd ze in schijfjes (ongeveer een halve centimeter dik). Leg twee marshmallows en een paar schijfjes aardbei tussen twee wafels en plaats dit vijf minuten op de barbecue. Eventueel kun je er een stukje aluminiumfolie onder leggen om te voorkomen dat de marshmallows te veel smelten en op je kooltjes terechtkomen.

Smelt ondertussen de chocoladepasta met de room in een pan (of in een vuurvaste kom op de BBQ). Voeg eventueel een scheutje rum toe. Serveer de smores met de chocoladesaus en garneer ze met wat extra aardbeien.

Variatie
Niet zo dol op aardbeien? Geen probleem, vervang ze gewoon door een ander soort fruit. Geen fan van pure chocolade? Met witte chocolade saus (een reep witte chocolade laten smelten) zijn deze smores ook heerlijk. Kortom: er zijn talloze variaties te bedenken op dit recept.

Eet smakelijk!

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>