Een makkelijk, gezond en vooral heel lekker gerecht is deze vegetarische salade met quinoa. Omdat er de laatste tijd ophef is over quinoa (doordat wij er veel van eten hebben de mensen uit oa. Peru een tekort), heb ik ook couscous toegevoegd. Daarnaast vind ik het met couscous ook gewoon nét wat lekkerder!
Dit heb je nodig:
voor 2 personen
Quinoa (schat zelf in hoeveel)
Couscous, ongeveer evenveel als de quinoa
1 courgette
Teentje knoflook
100 gram verse feta
Granaatappelpitjes, naar smaak
Olijfolie of kokosolie
Een scheutje citroensap
Een paar blaadjes basilicum
Peper en zout, naar smaak
Zo maak je het
Je begint met het koken van de quinoa. Zorg dat je veel water gebruikt want na het koken gaat de couscous erbij en die neemt veel vocht op. Ondertussen snijd je de courgette. Ik sneed ze eerst in plakjes daarna door de helft (in halve maandjes dus). De feta sneed ik in blokjes, maar verkruimelen kan ook. Bak de courgette met de knoflook in olijfolie of kokosolie. Als de quinoa gaar is doe je de couscous erbij en laat je dit zo’n tien minuten staan. Daarna breng je dit op smaak met olijfolie, citroensap en wat peper en zout. Als laatste meng je de feta, de courgette en de granaatappelpitjes erdoor en maak je het af met wat blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!