Mijn ontdekking van 2013 op voedselgebied? Quinoa! Dé voedzame en glutenvrije vervanger van tarwerijke producten als rijst, aardappelen en brood. Quinoa bevat veel eiwitten, vitamines en mineralen en wordt daarom ook wel tot de superfoods gerekend. Bovendien is het een heel veelzijdig voedingsmiddel. Je kunt het bijvoorbeeld als vervanging van rijst of couscous gebruiken, door een salade doen of zelfs mee ontbijten!
Heb je weinig tijd, maar wil je toch iets gezonds op tafel toveren? Dan is deze quinoasalade met spinazie een echte aanrader. Binnen een kwartiertje is deze gezonde en voedzame maaltijd klaar.
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
100 gram quinoa
250 gram spinazie (het liefst vers)
75 gram geitenkaas
Een handje zonnebloempitten
Eventueel wat rucola
Peper en zout
Zo maak je het
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de spinazie in ijskoud water en kook het totdat het geslonken is. Giet de spinazie af met behulp van een vergiet en druk met een lepel het vocht er uit. Is de quinoa klaar? Roer de geslonken spinazie erdoor en voeg eventueel wat peper, zout en een handje rucola toe. Schep de salade op twee borden en verkruimel de geitenkaas erboven. Als je het lekker vindt, kun je de zonnebloempitjes een beetje roosteren voordat je ze over de salade strooit. De smaak wordt hierdoor iets zachter, maar hij verliest ook wat van z’n gezonde eigenschappen. Eet smakelijk!
[divider]
Beeld: Feel Magazine