Recept: ovenschotel met geitenkaas en spruitjes

Deze maand staan spruitjes in de spotlight hier op Feel Magazine. Deze kleine groene kooltjes zijn in november namelijk onze groente van de maand. Ze zijn nu op hun lekkerst en ook nog fijn voor je portemonnee. Eerder vertelden we je al alles wat je over de spruit moet weten en deelden we het recept voor een spruitjesstamppot met een twist en oosterse spruitjes uit de wok. Vandaag is het tijd voor het derde en laatste recept met spruitjes.

Spruitjes in de stamppot zijn lekker, maar af en toe wil je wel eens wat anders dan die winterse kost. Ze doen het namelijk ook heel goed in een ovenschotel! Dit heerlijke recept is één van mijn favorieten. Zodra de spruitjes weer te koop zijn, maak ik dit gerecht regelmatig.

spruitjesschotel uit de ovenDit heb je nodig
Voor 2 personen

350 gram spruitjes
Half bakje kastanjechampignons
100 gram magere spekjes
100 ml crème fraîche
1 uitje
1 teentje knoflook
100 gram geraspte geitenkaas
2 handjes cashewnoten
Paprikapoeder
Peper
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de spruitjes door de helft (de grote eventueel in vieren) en kook ze vijf minuten. Snijd ondertussen de knoflook klein, de champignons in plakjes en de ui in halve ringen. Bak de spekjes aan en voeg na een paar minuten de ui en knoflook toe. Voeg ten slotte ook de champignons en de afgegoten spruitjes toe. Roerbak dit alles een paar minuten goed door elkaar. Vet een ovenschaal in. Zet het vuur wat lager en roer een kwart van de kaas, de crème fraîche en de cashewnoten door het mengsel. Zodra de geitenkaas een beetje begint te smelten en de crème fraîche goed is verdeeld, zet je het vuur uit. Doe het mengsel in de ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas er overheen. Zet de ovenschaal in de oven. Wacht vijftien minuten en smullen maar!

Als je de ovenschaal ziet, zul je misschien denken dat het niet voldoende is voor twee personen. Maar schijn bedriegt, want je zit echt propvol na één portie!

Heb jij ook een lekker gerecht met spruitjes? Laat het weten!

[divider]
Beeld: Britte Koppel

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>