Deze maand staan spruitjes in de spotlight hier op Feel Magazine. Deze kleine groene kooltjes zijn in november namelijk onze groente van de maand. Ze zijn nu op hun lekkerst en ook nog fijn voor je portemonnee. Eerder vertelden we je al alles wat je over de spruit moet weten en deelden we het recept voor een spruitjesstamppot met een twist. Vandaag is het tijd voor recept nummero 2.
Spruitjes in de stamppot zijn lekker, maar af en toe wil je wel eens wat anders dan die winterse kost. Ik had gelezen dat je spruitjes ook heel goed kan roerbakken. Ik heb het getest, en het klopt! Dit oosterse recept met lekker veel groenten en kipfilet is snel klaar en gezond.
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
350 gram gesneden spruitjes
125 gram rijst (zilvervliesrijst of een andere rijstsoort die je in huis hebt)
Half bakje champignons
150 gram kipfilet
1 uitje
2 handjes cashewnoten
Half flesje woksaus
Zo maak je het
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spruitjes door de helft (de grote eventueel in vieren) en kook ze ongeveer 5 tot 7 minuten. Snijd ondertussen de champignons in plakjes, de ui in halve ringen en de kipfilet in reepjes. Doe wat boter of olie in de pan en voeg de ui toe. Laat ‘m even fruiten op hoog vuur en voeg vervolgens de kip toe. Zodra de kip gaar is, voeg je ook de champignons toe. Giet ondertussen de spruitjes af en voeg ze toe aan de wokpan. Roerbak het geheel een aantal minuten goed door elkaar en zet het vuur wat lager. Voeg nu de woksaus toe. Ik heb gekozen voor een Thaise oestersaus van Conimex, maar je kunt voor elke smaak gaan die je zelf lekker vindt. Verkruimel ten slotte de cashewnoten en roer ze door de pan.
Doe de rijst in een kommetje en schep het kip-groentemengsel op een apart bord. Eet smakelijk!
Heb jij ook een lekker gerecht met spruitjes? Laat het weten!
[divider]
Beeld: Britte Koppel