Recept: luchtige citroencake

Als je iets te vieren hebt, is het altijd leuk om iets mee te nemen. Dat kunnen bloemen of chocola zijn, maar nog leuker is het als je zelf iets maakt. Dit recept voor een lekkere citroencake is altijd een succes. Het is makkelijk te maken en is heerlijk bij een kopje koffie of een grote mok thee. Bovendien is dit receptje ook nog eens budgetproof.

Recept: Luchtige citroencake | Feel MagazineDit heb je nodig
Voor een medium cake – 12 plakjes
200 gram bloem
200 gram suiker
200 gram boter
1 à 2 citroenen (schil en sap)
4 eieren
150 gram poedersuiker of druivensuiker (optioneel)

Zo maak je het
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en snij deze in blokjes. Dat maakt het makkelijker te mengen. Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix dit goed door elkaar. Dat kan met een keukenmachine, maar gaat ook prima met de hand. Dan heb je er meteen een workout voor je armen bij. Mix nu één voor één de eieren erdoor, tot het een glad beslag is.

Recept: Luchtige citroencake | Feel Magazine

Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Vervolgens rasp je de schil van de citroen af. Was eerst de citroen, voordat je gaat raspen. De meeste mensen vinden de schil van één citroen voldoende. Als je erg van citroen houdt, kun je er twee in doen. Meng de citroenrasp eerst door de bloem en doe het daarna in je beslag. Zorg ervoor dat alles heel goed is gemengd en dat er geen klontjes meer in zitten. Hoe beter alles gemengd wordt, hoe luchtiger de cake zal zijn.

Recept: Luchtige citroencake | Feel Magazine Recept: Luchtige citroencake | Feel Magazine Recept Luchtige citroencake in cakeblik

Zet de cake nu voor een uur in de oven. Ondertussen kun je het glazuur maken. Pers een citroen uit in een bakje. Dit kan gewoon de citroen zijn waar je de schil van hebt geraspt. Voeg nu in delen de poedersuiker toe. Meng het steeds goed met een vorkje, zodat er ook hier geen klontjes in zitten. Het is niet per sé nodig om de cake te glazuren, zonder is het ook erg lekker. Het glazuur maakt het net wat feestelijker en geeft iets extra’s.

Recept: Luchtige citroencake | Feel Magazine

Na een uur check je de cake door een satéprikker in het midden te prikken. Als er niets aan blijft kleven, is de cake klaar. Laat het eerst afkoelen en verdeel daarna het glazuur er overheen. Laat ‘m eventjes staan, zodat het glazuur hard kan worden. Et voilà! Je heerlijke, zelfgemaakte citroencake is klaar.

[divider]
Beeld: Liselot de Bruijn

Liselot

Kan zichzelf helemaal verliezen in een goed boek. Verder studeert ze journalistiek, zit haar telefoon aan haar hand vastgelijmd, houdt ze van bloggen en van dansen. Oh, en blogt natuurlijk voor Feel Magazine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>