Recept: heerlijke stoofpeertjes

In de winter is er één gerecht waarmee je altijd goed zit: stoofpeertjes! Dit heerlijke recept kun je neerzetten als extraatje tijdens het hoofdgerecht óf als toetje: smul met ons mee…

Dit heb je nodig
Voor 8 personen

  • Ongeveer 2 kilo stoofpeertjes
  • Half flesje zwarte bessensap (bijvoorbeeld van Betuwe)
  • Perenrood (soort suiker, te koop in de supermarkt in een plastic doosje, geeft de peren een mooie, rode kleur)
  • Twee scheppen zwarte bessen-jam
  • Citroensap
  • Eventueel nog wat rode wijn
  • Eventueel een dik- of bindmiddel zoals Maïzena

Zo maak je het
Stap 1: Schil de peren en snijd ze in vieren. Haal het klokhuis eruit.
Stap 2: Doe de peren in een pan met een dikke bodem. Schenk hier de zwarte bessensap, twee grote eetlepels perenrood, twee scheppen zwarte bessen-jam en een grote scheut citroensap bij. Heb je nog een lekkere rode wijn openstaan? Voeg hier dan eventueel ook wat van toe. Natuurlijk kun je naar eigen smaak nog wat suiker, jam of citroensap toevoegen.
Stap 3: Breng dit aan de kook en roer regelmatig. Kookt alles? Zet het vuur dan zacht en laat het nog zo’n drie uur doorstoven. Roer nog steeds af en toe in de pan.
Stap 4: Schep na ongeveer drie uur de peren uit de pan in een schaal. Als je veel sap over hebt, kun je dit op een hoog vuur laten ‘inkoken’, zodat het vocht verdampt en het sap wat dikker wordt.
Stap 5: Wil je veel sap? Dan kun je het in plaats van laten inkoken ook verdikken met een bindmiddel zoals Maïzena. Schenk het sap over de peertjes.

Nu zijn je heerlijke, rode stoofpeertjes klaar. Dit wordt zeker weten een succes. Geniet en eet smakelijk!

Emma

Heeft een passie voor schrijven en volgt graag de laatste trends op het gebied van mode en beauty. Wordt heel blij van goede muziek, een leuk modeartikel, het zonnetje en een lange dag shoppen. Gaat al dansend en zingend het leven door.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>