Recept: heerlijke nazomersalade met venkel en feta

Hoewel het er nu niet op lijkt, komen er binnenkort vast weer een paar heerlijke nazomerdagen aan. Dan is een frisse salade met een koel wijntje erbij het perfecte avondmaal! Eet je vaak dezelfde salades en ben je toe aan iets anders? Probeer dan deze eens uit Ottolenghi het Kookbook van de gelijknamige Israëlische chef. Ik maak er regelmatig iets uit en zo eet ik allerlei bijzondere gerechten en combinaties van dingen die ik zelf nooit zou bedenken. Deze salade met venkel, granaatappel en feta is heerlijk en ook nog eens super makkelijk te maken.

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

2 middelgrote venkelknollen
Granaatappelpitten (ongeveer een halve granaatappel)
70 gram feta
2 theelepels sumak (een Oosterse kruidenmix, makkelijk te verkrijgen bij de lokale Turk)
Het sap van 1 citroen
Wat verse dragon (4 theelepels) en platte peterselie (2 theelepels)
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de venkel in heel dunne plakken en bewaar wat van het groen voor de garnering. Daarna is het eigenlijk gewoon een kwestie van alles door elkaar mengen en klaar ben je. Ik had geen dragon en hou daar ook niet zo van dus heb dat weggelaten. Met de hoeveelheid hierboven is het een bij- of voorgerecht voor 4, maar het kan ook prima samen met wat pitabrood als hoofdgerecht. Ideaal voor een warme zomeravond! Eet smakelijk!

Tip: Granaatappel is op het moment soms wat moeilijk te krijgen. Toen ik het vroeg in de supermarkt gaven ze aan dat het seizoen in oktober weer begint. Bij de meeste Turkse groentewinkels kun je ze wel krijgen, maar je kunt ook ander fruit gebruiken. Met witte druiven of sinaasappel lijkt het me ook lekker!

[divider]
Beeld: SheelaghMairi.nl

Sheelagh

Sheelagh heeft naast haar werk als recruiter een passie voor schrijven, fashion, reizen en lifestyle. Ze woont met haar vriend en twee katten in Utrecht en houdt verder van lekker eten en festivals. Bezoek haar blog SheelaghMairi.nl voor meer van haar blogs.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>