Recept: healthy homemade snickers

Zo min mogelijk suiker, weinig gluten en het liefst ook geen zuivel. Dat zijn mijn drie ‘regels’ als het over voeding gaat. Dat lukt echt niet altijd, want ook ik heb zo mijn cravings. Om daar op een zo verantwoord mogelijke manier aan toe te geven, speur ik regelmatig het internet af naar heerlijke (maar redelijk bewuste) snacks. En wat ik nu toch weer heb gevonden…

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat ik een Snickers of een Twix at, en mede dankzij de raw variant die ik maakte, denk ik dat daar binnenkort ook geen verandering in gaat komen. Want man man, wat is deze raw variant van de Snickersbar lekker!

Raw snickersDit heb je nodig
Voor de bodem
170 gram cashewnoten
80 gram honing
Een beetje zout

Voor de ‘caramel’-laag
100 gram dadels
4 eetlepels pindakaas (met of zonder nootjes)
3-4 eetlepels water

Voor de chocoladelaag
3 eetlepels honing
4 eetlepels rauwe cacaopoeder
3 eetlepels kokosolie
2 eetlepels water

Zo maak je het
Begin met de bodem. Doe de cashewnoten in een keukenmachine of vermaal ze met een staafmixer. Het is niet erg als er stukjes in blijven zitten, dat is zelfs wel lekker en geeft de snack nog meer bite. Meng vervolgens de honing en het water erdoor. Doe dit mengsel in een met bakpapier beklede brownievorm en verdeel het goed over de bodem. Druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm even in de koelkast terwijl je verder gaat met de caramellaag.

Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine. Als je kleine, hardere dadels gebruikt kun je ze het beste even een paar uur laten wellen in heet water voordat je ze gebruikt. Op die manier worden ze zachter. Doe vervolgens de pindakaas en het water erdoor en meng het geheel nog even door. Verdeel de ‘caramel’ over de bodem en zet de vorm nog 15 minuten in de koelkast.

Nu gaan we aan de slag met de chocoladelaag! Warm de kokosolie op in een pannetje en voeg de cacaopoeder en het water toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg ten slotte de honing toe. Giet het mengsel over de andere twee lagen en zet het geheel nog 30 minuten in de koelkast.

Enjoy!

Homemade raw snickers

Beeld: Britte Koppel

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>