Bananenbrood is een regelrechte hit! Op veel blogs zag ik ‘m al voorbij komen maar vond het eerst niet heel interessant. Tot woensdag. Normaal maak ik banaan-ei pannenkoekjes maar deze keer dacht ik; laat ik me eens wagen aan het bananenbrood! Zoals altijd maakte ik van veel gelezen recepten mijn eigen recept.
Dit heb je nodig
Een cakebakvorm
Drie rijpe bananen
Vier eieren
100 gram meel, ik maakte van havervlokken meel, maar amandelmeel of een ander meel kan ook.
Een grote hand gedroogd fruit zoals rozijnen, perziken of dadels
Eetlepel bakpoeder
Schep gebroken lijnzaad
En smaakmakers zoals:
kaneel/speculaaskruiden
kokosrasp
noten
Het is ook lekker om geraspte wortel toe te voegen. Dan krijg je een beetje het idee van een carrotcake!
Zo maak je het
Zet alle ingrediënten klaar: maal het de haver fijn (als je dit gebruikt) en snij het gedroogde fruit klein. Pureer ook de bananen. Meng de eieren door de bananenpuree en voeg daarna één voor één de andere ingrediënten toe. Klop het tussendoor goed, zo wordt het brood lekker luchtig. Vet het bakblik in met wat kokosvet en giet het mengsel erin. Bak het brood/de cake zo’n 30 minuten op 170 graden. Het brood/cake is zwaarder dan gewoon brood of cake maar helemaal gezond en heel goed vullend!
[divider]
Beeld: Bianca Kramer