Recept: Healthy Apple Pie

In het kader van gezond eten, maar jezelf zo nu en dan wel verwennen, bedacht ik deze appeltaart. Dat gezond eten echt niet saai of vervelend is bewijst deze Healthy Apple Pie. Wat heb ik, maar ook heel veel familie en vrienden die deze appeltaart hebben geproefd, gesmuld!Healthy-Apple-Pie geserveerd

Ben je binnenkort jarig, heb je iets leuks te vieren of gewoon zin in iets lekkers voor het weekend. Ga dan zeker aan de slag met deze appeltaart. Door de vanille en/of vanille sojamelk wordt de appeltaart gezoet, zodat niemand proeft dat er geen suiker in zit. Dat is wel een pluspuntje, want ben je het niet gewend bijna suikervrij te eten, dan smaakt eten zonder suiker een stuk minder lekker.

Ik deel graag het recept met jullie! Zoals je ziet staan er bij veel ingrediënten geen hoeveelheden bij. Dat klopt! Deze taart maakt je voor een groot deel op gevoel en je moet zo nu en dan even proeven wat je van de smaak vindt. De een vindt de appeltaart lekkerder met iets meer appelsap, de ander gebruik liever iets meer vanille sojamelk.

Ik zal jullie niet langer in spanning houden, het recept…

Dit heb je nodig
4 appels in kleine stukjes gesneden
Rozijnen
Vanille sojamelk
2 vanille stokjes
Kaneel
Havermout
Half glas appelsap (zelf maken is het gezondst!)
2 eieren
Pure chocolade (als garnering)
Taartbakblik
Bakpapier

Zo maak je het
Je mixt als eerst de appelsap met de vanille sojamelk en de vanille die uit de stokjes komt door elkaar. Vervolgens gaan hier de 2 eieren (goed mixen) doorheen. Daarna komt de havermout erbij en strooi je de kaneel over het mengsel. Als laatst gaan de stukjes appel en de rozijnen erdoorheen. Het mengsel mag best stevig aanvoelen (ik gebruikte gewoon een garde om het te mengen), anders blijft het wat vochtig in de oven. Verdeel het mengsel over de taartvorm en zet het voor ongeveer 1 uur op 175 graden in de oven. Zodra de taart in de oven staat ruikt het precies als een echte appeltaart. Het is moeilijk om een uur te wachten voor je het kunt proeven;).

Om er een extra feestje van te maken kun je een aantal blokjes pure chocolade schaven en over de taart heen strooien. Ziet er leuk uit en smaakt heel goed!

Ik ben erg benieuwd of jullie dit recept uit gaan proberen, zo ja, dan ben ik echt heel erg benieuwd naar de resultaten en wat jullie er van vinden!?

Buon appetito ♥

Healthy-Apple-Pie suikervrij Healthy-Apple-pie gezond alternatief

[divider]
Beeld: Anouk Liebers

Anouk

Anouk studeert momenteel Communicatie en Multimediadesign. Woont in een appartement met haar vriend en samen zijn ze in huis altijd aan het klussen. Als ze genoeg gespaard heeft vertrekt ze het liefst om de hele wereld te kunnen omarmen. Wat ze zo nu en dan in de vakanties al doet. Heel nieuwsgierig van aard, een health freak, drinkt liters koffie en thee per dag en in het weekend wordt dat ingeruild voor een glas wijn. Lezen en schrijven zijn haar grootste passies en ze wil de wereld meegeven dat je gelukkig moet zijn met alle kleine dingen. Ze deelt haar verhalen graag op www.anoukliebers.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>