Als er iets is wat je al-tijd in mijn kast vindt (naast pindakaas), zijn het wel tortilla’s! Ik kan ze namelijk de hele dag door eten. Als ontbijt met pindakaas, banaan en rauwe cacao nibs (jum!! Ik krijg spontaan trek :)), als lunch met een beetje chillisaus, kaas en kalkoen tussen de gril (heaven!) of ‘gewoon’ als diner uit de oven met veel groenten, gehakt en creme fraiche (niet heel healthy, I know…). Maar dit heerlijke, vegetarische recept mag er ook zeker zijn! En is nog super gezond ook. Enjoy!
Dit heb je nodig
voor 1 persoon
100 gram geraspte wortel
3 theelepels olijfolie
2 theelepels appelciderazijn
Een snufje chilipoeder
90 gram witte bonen, lichtjes gepureerd
1/4 avocado, lichtjes gepureerd
2 maistortilla’s
Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Mix de wortel, twee theelepels olijfolie, de azijn, het chilipoeder en wat zout in een kom en zet dit aan de kant. Doe de rest van de olie in een pan en verwarm de tortilla’s. Verdeel de bonen, avocado en de wortelsalade over de twee tortilla’s en eet smakelijk!
Wat eet jij het liefst in een tortilla?
Foto: David Boté Estrada