Recept: gezonde pompoencake

Trek in iets zoetigs maar wil je het toch gezond houden? Ga dan eens voor de pompoencake, een echte stevige cake die verrukkelijk smaakt!

Zelf had ik nog een kleine pompoen in de groentemand liggen. Ik dacht: ‘Wat kan ik daar nu eens mee doen?’ Meestal gebruik ik de pompoen voor de soep maar dit keer moest er toch iets anders mee gebeuren. Ik had wel eens gehoord van pompoencake maar had het nog nooit zelf gemaakt. Ik ben gelijk aan de slag gegaan met als resultaat een heerlijke cake! Ik ben er nu al gek op!

Dit heb je nodig
Voor 1 pompoencake

1 cakevorm
150 gram pompoen
3 eieren
Boter en paneermeel voor het invetten van de cakevorm
150 gram palmsuiker
200 gram tarwebloem
1 snufje zout
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel kaneel
¼ theelepel nootmuskaat
¾ dl kokosolie
60 gram rozijnen

Zo maak je het
Verwarm de oven op 175 graden, schil de pompoen en snij deze vervolgens in blokjes. Doe de blokjes in de pan met water en kook de pompoen ongeveer 10 min. Terwijl je de pompoen laat koken, vet je de cakevorm in met wat boter en bestrooi je de vorm met paneermeel. Giet na tien minuten de pompoen af en laat de blokjes goed uitlekken in een vergiet.

Pompoentaart pompoenDoe de eieren en de suiker in de kom en klop deze totdat de suiker is opgelost. Doe vervolgens de pompoenstukjes erbij en roer deze er goed doorheen. Pak een zeef en doe daar de bloem, bakpoeder, nootmuskaat en kaneel in en meng dit langzaam door het eiermengsel heen. Roer nu de olie en de rozijnen door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en zet het 50 minuten in de oven.

Als de cake klaar is kun je de cake uit de cakevorm halen en laten afkoelen. Je kunt met deze cake naar hartelust variëren. Zo kun je bijvoorbeeld walnoten toevoegen of de palmsuiker vervangen door dadels. En houdt je van kokos? Dan kun je nog wat kokosrasp toevoegen. Ervaar het zelf! Deze cake past goed bij een grote kop thee, bijvoorbeeld in de middag als tussendoortje.

Pompoencake klaar Pompoencake plakjes

Eet smakelijk!

Marielle

Shoppen doe ik het liefst in Parijs, mijn lievelingsstad! Fotograferen is mijn hobby, mijn toestel zit bijna altijd in mijn tas. Ik houd van avontuur, lekker eten en wijn! Om in shape te blijven doe ik aan hardlopen waar ik best verslaafd aan ben. Muziek is mijn inspiratie en tegelijkertijd de blikopener van mijn geest!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>