Recept: gezonde havermoutkoekjes

Balans is voor mij belangrijk. Balans in dagen, in activiteiten, in drukte, maar ook in eten. Eet ik de ene dag een groot stuk lemonpie de volgende dag heb ik dan wel een gezond dagje nodig. Na een paar dagen (heel) ongezond heb ik behoefte aan een tijdje gezond. Toch heb ik ’s avonds altijd trek ik wat ‘lekkers’ en het liefst iets heel zoets. Ik neem vaak gedroogd fruit of een stuk pure chocolade maar ik wilde eens wat anders!

Ik was al langer bekend met gezonde havermoutkoekjes, maar waarom ik ze nooit eerder heb gemaakt is mij een raadsel. Deze week maakte ik ze voor het eerst en dat was zo’n succes dat ik vandaag weer een lading maakte. Havermoutkoekjes zijn gezond, snel te bereiden en ook nog eens lekker. Met de smaak kun je eindeloos variëren! Ik maakte koekjes met zwarte chocolade, gedroogde vijgen, pompoen, nootjes, goijbessen en kokos.

Dit heb je nodig
Voor 9 koekjes
havermout koekjes met gojibessen en chocolade
Een banaan
Havermout
Lijnzaad
Sesamzaad
Andere zaden naar keuze
Quinoa
Kaneel
Peper en zout

Optioneel
Kokosrasp
Zwarte chocolade
Pompoenpuree
Nootjes
Gojibessen

Zo maak je het
Prak de banaan ze fijn mogelijk en meng de havermout erdoor. Vervolg meng je ook de andere ingrediënten erdoor heen. Verwarm de oven op 120 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Verdeel het banaan-havermout mengsel in negen delen over de bakplaat en druk ze zachtjes plat met een vork. Na 20 minuten zouden ze klaar moeten zijn maar houdt de koekjes ondertussen in de gaten.

[divider]
Beeld: Bianca Kramer

Bianca

Student toerisme & management, freelance ondernemer, fotografe, blogger, foodie en liefhebber van reizen, natuur, sporten & dieren. Sport vijf keer in de week, drie keer in de turnhal en doet daarnaast aan hardlopen. Houd van luxe uit eten gaan en koken maar is ook een healthfreak en is altijd op zoek naar lekkere gezonde receptjes! Op biancakramer.blogspot.nl blogt ze over reizen en eten. Kijk voor foto's op haar website www.kramerphotography.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>