Recept: Finse blauwe bessen cake

Voor mijn studie heb ik het eerste semester van 2013 in Finland gewoond. Een gave ervaring op zich, maar voor een foodie zoals ik helemaal een feestje: lekker nieuwe recepten en gerechten uitproberen in een andere cultuur! Dit recept kreeg ik van een Finse vriendin die deze heerlijke cake voor de buitenlandse studenten bakte, en móet ik met jullie delen.

Dit heb je nodig
6 eieren
6 dl suiker
350 g gesmolten margarine of boter
1 l bloem
4 tl vanille suiker
3 tl bakpoeder
3dl melk
1 l (blauwe) bessen

Zo maak je het
Mix de eieren en suiker in een kom en de bloem, vanille suiker en bakpoeder in een andere kom. Voeg de gesmolten boter toe aan de eieren en suiker en voeg dan het bloemmengsel toe. Voeg nu de melk toe, en mix alles goed door elkaar. Bak de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
That’s it! Eet smakelijk!

Mandy

Reislustige en spontane blogger met een passie voor communicatie en mensen. Schrijft over reizen, lekker eten, lifestyle en meer op www.mandyderoo.nl.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>