Eiersalade: ik ben er echt dol op! Op een hard broodje of een geroosterde boterham bij de lunch, of ’s avonds op een toastje of stokbroodje. Hmm! En zelfgemaakt is-ie natuurlijk ’t allerlekkerst. Ik deel graag mijn recept met jullie.
Dit heb je nodig
Voor een flinke bak
8 eieren
4 el mayonaise/fritessaus
Klein uitje
Dessertlepel ketchup
Eetlepel bieslook
Dessertlepel kerriepoeder
Peper, zout en paprikapoeder
Hoe maak je het?
Kook de eieren zo’n acht tot tien minuten en laat ze goed afkoelen. Snijd de hardgekookte eieren in stukjes. Dit kun je zo fijn of grof doen als je zelf wil. Snijd ook de ui, deze moet je in elk geval héél fijn snijden. Doe de stukjes ei en ui in een kom en voeg 4 eetlepels mayonaise of fritessaus toe. Als je jezelf wil verwennen, is (halfvolle) Zaanse mayonaise echt jummie, maar fritessaus is ook lekker. Doe daarna de ketchup, kerriepoeder en bieslook erbij en meng alles goed. Vervolgens voeg je naar smaak peper, zout, paprikapoeder en eventueel nog meer kerriepoeder toe. Weer goed mengen en dan een paar uurtjes in de koelkast zetten. En daarna: smullen!