Recept: Courgettesoep

Soepjes: heerlijk, snel klaar en supergezond! Er zijn veel soorten soepjes om te maken en je kunt er bijna alles in doen waar je zin in hebt. Een van mijn favo’s is deze courgettesoep. Mijn familie en vrienden vragen regelmatig of ik hem weer eens wil maken. Het voordeel is dat je meteen een grote pan kunt klaarmaken. Makkelijk bij grote groepen, of om in bakjes in te vriezen voor als je een keer geen tijd hebt om te koken.

Mandy's CourgettesoepDit heb je nodig
Voor een grote pan soep

5 of 6 courgettes
Groente bouillon
Een flesje kookroom
Verse kruiden naar smaak

Zo maak je het
De courgettes snijd je in blokjes en bak je even zodat ze wat zachter worden. Naar smaak kun je dit doen met een uitje. Vervolgens breng je de groentebouillon aan de kook. Hoeveel groentebouillon je maakt, hangt af van of je dikke of dunne soep wilt. Ik gebruik zelf zo’n 2 á 3 liter. Zodra de bouillon kookt, voeg je de courgette toe.Laat het geheel even koken en pureer de hele bubs in de blender of met een staafmixer. Voeg ten slotte een flesje kookroom toe en naar smaak peper of andere kruiden.

Ik doe zelf graag wat verse kruiden uit mijn kruidentuin door de soep, zoals verse peterselie, munt of salie. Ook voeg ik altijd wat peper toe aan de soep.

Even doorroeren en eet smakelijk!

[divider]
Beeld: Mandy Groenewegen

Mandy

Reislustige en spontane blogger met een passie voor communicatie en mensen. Schrijft over reizen, lekker eten, lifestyle en meer op www.mandyderoo.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>