De Italiaanse keuken is een van de meest begeerde keukens maar staat niet echt bekend om het meest gezonde eten. Pasta’s zijn heerlijk maar al die koolhydraten zijn niet heel gezond. Ik maakte een gezond receptje geïnspireerd op de Italiaanse keuken!
Dit heb je nodig
voor twee personen
Twee hele courgettes
Teentje knoflook
Een sjalotje
Falafel
Tomaten
Tomatenpuree
Oregano
Olijfolie
Peper & zout
Zo maak je het
Het meeste werk zit hem in de courgette. Hiervan maak je lange dunne slierten bijvoorbeeld met een kaasschaaf. Leg de slierten in een vergiet en giet hier kokend water overheen. Breng de courgette op smaak met olijfolie, peper en zout.
Voor de saus fruit je de knoflook en het sjalotje in wat olie. Bak de tomaten even mee en voeg de tomatenpuree hier ook aan toe. Dan voeg je de falafel aan toe en maak van dit mengsel een saus. Voor de smaak voeg je oregano, peper, zout en olijfolie toe. Als je de saus te dik vindt, kun je wat water toevoegen. Warm de courgette nog even op en serveer met de saus. Eet smakelijk!