Recept: Courgettepasta met een saus van falafel en tomaat

De Italiaanse keuken is een van de meest begeerde keukens maar staat niet echt bekend om het meest gezonde eten. Pasta’s zijn heerlijk maar al die koolhydraten zijn niet heel gezond. Ik maakte een gezond receptje geïnspireerd op de Italiaanse keuken!

Courgettepasta met tomaat en falafelDit heb je nodig
voor twee personen

Twee hele courgettes
Teentje knoflook
Een sjalotje
Falafel
Tomaten
Tomatenpuree
Oregano
Olijfolie
Peper & zout

Zo maak je het
Het meeste werk zit hem in de courgette. Hiervan maak je lange dunne slierten bijvoorbeeld met een kaasschaaf. Leg de slierten in een vergiet en giet hier kokend water overheen. Breng de courgette op smaak met olijfolie, peper en zout.

Voor de saus fruit je de knoflook en het sjalotje in wat olie. Bak de tomaten even mee en voeg de tomatenpuree hier ook aan toe. Dan voeg je de falafel aan toe en maak van dit mengsel een saus. Voor de smaak voeg je oregano, peper, zout en olijfolie toe. Als je de saus te dik vindt, kun je  wat water toevoegen. Warm de courgette nog even op en serveer met de saus. Eet smakelijk!

Bianca

Student toerisme & management, freelance ondernemer, fotografe, blogger, foodie en liefhebber van reizen, natuur, sporten & dieren. Sport vijf keer in de week, drie keer in de turnhal en doet daarnaast aan hardlopen. Houd van luxe uit eten gaan en koken maar is ook een healthfreak en is altijd op zoek naar lekkere gezonde receptjes! Op biancakramer.blogspot.nl blogt ze over reizen en eten. Kijk voor foto's op haar website www.kramerphotography.nl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>