Recept: cheesecake met witte chocolade

Al jarenlang is deze cheesecake mijn succesnummer op verjaardagen. Het daadwerkelijke recept om deze goddelijke taart te maken, heb ik nog nooit prijsgegeven. Speciaal voor jullie maak ik graag een uitzondering op die regel.Cheesecake ingredienten

Dit heb je nodig
600 gram roomkaas
150 gram witte chocolade
50 ml sinaasappelsap
50 gram (room)boter (ongezouten)
200 gram country cookies
150 gram suiker
3 eieren
Springvorm (24, 26 of 28 cm doorsnee)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de staafmixer. Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe de boter in een steelpannetje en laat het zachtjes smelten op laag vuur. Als de boter gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe. Roer net zo lang tot alle gesmolten boter is opgenomen door de koekkruimels. Doe het mengsel in de springvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem met de bolle kant van een lepel. Laat dit even rusten.

bodem-cheesecake-maken

Ondertussen kun jij vast verder. Verkruimel de witte chocolade. Dat klinkt makkelijker dan het is! Ik gebruik meestal een een keukenmachine, maar je kunt de reep chocola ook in een theedoek wikkelen en er op slaan met iets hards. Als er af en toe grotere stukjes in blijven zitten, is dat niet erg. Doe de roomkaas, de sinaasappelsap en de suiker in een grote kom en klop de eieren er één voor één door. Roer dit door elkaar heen totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de witte chocolade toe en mix alles nog even door elkaar. Voeg het mengsel toe aan de springvorm. Probeer de witte chocolade zoveel mogelijk te verspreiden over de vorm. Plaats de taart 50 minuten in de oven.

vulling-cheesecake-maken

Zet na 50 minuten de oven uit en de ovendeur op een kiertje. Hierdoor ‘went’ de taart langzamer aan de temperatuurswisseling. Haal de cheesecake na 5-10 minuutjes uit de oven en laat ‘m even afkoelen. Het lekkerste is om de taart nog even een nachtje in de koelkast te zetten. Hierdoor wordt ie echt stevig. Enjoy!

De Cheesecake met witte chocolade is klaar Cheesecake in stukken Stukje cheesecake Hapje cheesecake

Mix & match
De cheesecake is een taart die heel erg geschikt is om aan je eigen smaak aan te passen. Hou je van fruit? Maak dan een lekker sausje van je favoriete vruchten. Witte chocola niet jouw favoriet? Dan vervang je ’t door melk- of pure chocolade.

Heb je deze taart gemaakt? Stuur een foto of reageer op dit bericht. Ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën om deze cheesecake helemaal perfect te maken.

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>