Puistjes én rimpels én pigmentvlekken, help! Wat kun je ertegen doen?

Krijg je alleen last van puistjes in de pubertijd? Was dat maar waar! De harde werkelijkheid is dat je er als twintiger, dertiger of veertiger ook nog vaak last van kunt hebben. Hormonale schommelingen, stress en een ongezonde lifestyle zijn vaak de boosdoeners. Maar naarmate je ouder wordt, merk je dat er ook nog andere huidproblemen om de hoek komen kijken! Help, what to do?!

Om je huid in optimale conditie te houden, zijn er drie belangrijke vuistregels:
1. Veel water drinken
2. 8 uur per nacht slapen
3. Gezond eten (veel groente en fruit)
Maar je kunt meer doen!

De eerste lijntjes
Na je pubertijd verliest je huid langzaamaan ook nog eens haar elasticiteit waardoor rimpels kunnen verschijnen. Nu zijn bovenstaande vuistregels ook heel belangrijk om rimpels te voorkomen, maar helaas blijft moedertje tijd voortschrijden en kun je wel wat extra hulp gebruiken. Om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen is er eigenlijk één hele belangrijke regel waar je je aan moet houden: Blijf zoveel mogelijk uit de zon!

Zonlicht is namelijk de nummer 1 veroorzaker van rimpels. Dit betekent niet dat je als kluizenaar moet gaan leven of voortaan alleen maar de schaduw moet opzoeken. Zonlicht is ook heel belangrijk voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam, maar probeer de momenten dat je onbeschermd in de zon zit zoveel mogelijk te beperken. Onbeschermd betekent zonder een crème met minimaal SPF 30. Te veel zon op je huid bevordert namelijk niet alleen rimpels, maar kan ook pigmentvlekken veroorzaken. Zeker als je ook last hebt van littekens van puistjes, worden deze alleen maar donkerder.

Eerste hulp bij huidproblemen
Dus wat voor extra hulp kun je inschakelen om puistjes én rimpels én pigmentvlekken te voorkomen en te elimineren? Houd in je beautyregime elke ochtend en avond de volgende drie stappen aan:

1. Reinigen
2. Exfoliëren
3. Hydrateren

Het is heel belangrijk om je huid schoon te houden zodat er geen ontstekingen ontstaan. Maar reinig je huid ook niet te vaak om ‘m niet uit te drogen. Twee keer per dag is voldoende. De volgende stap is exfoliëren, hiermee haal je het laagje met dode huidcellen weg zodat je huid weer gaat stralen en rimpels minder zichtbaar worden. En ten slotte is hydratatie heel belangrijk. Ook al heb je een vette huid, zelfs dan heeft je huid vocht nodig. Vet en vocht is namelijk niet hetzelfde! Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een frisse gel-crème zodat je huid niet gaat glimmen.

In beautyland zie je vaak door het overschot aan producten (de bomen) het bos niet meer. Welke producten gaan de strijd aan met puistjes, maar verzachten tegelijkertijd rimpels en vervagen pigmentvlekken?

1. Clinique Anti-Blemish Solutions Cleansing Foam
Deze foam van Clinique reinigt de huid grondig zonder haar uit te drogen. Clinique producten zijn ook nog eens hypoallergeen dus de kans op een allergische reactie is minimaal.

2. Paula’s Choice CLEAR Regular Strength Anti-Redness Exfoliating Solution With 2% Salicylic Acid
Een hele mond vol maar deze tonic exfolieert je huid op een zeer zachte manier waardoor zij weer gaat stralen en roodheid vermindert. Paula’s Choice’s producten zijn geur- en kleurstofvrij en niet getest op dieren.

Qua hydratatie is het slim om naast je dag/nachtcrème ook een serum aan te brengen. Een serum dat erg goed werkt om pigmentvlekken en acnélittekentjes te vervagen is:

3. Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector
Het serum breng je voor je dag/nachtcrème aan.

Een fijne gel-crème die zowel als dag- en nachtcrème kan worden gebruikt is:

4. La Roche-Posay Effaclar Duo+
Deze crème hydrateert, bestrijdt puistjes en vervaagt littekentjes. Producten van La Roche-Posay bevatten geen parabenen.

Als je dit beautyregime een paar weken volhoudt én je houdt je aan de vuistregels uit het begin van het artikel, zul je zien dat je huid zichtbaar verbetert en gaat stralen. En vergeet niet om af en toe ook eens een lekker maskertje op te doen om je huid extra te verwennen en voor jezelf een ontspanmomentje te creëren. Maar het allerbelangrijkste: don’t stress!

[divider]
Beeld bovenin: Berta Vicente Salas

Chantal

Chantal is dol op schrijven, beauty, en vooral schrijven over beauty! Ze heeft ook een grote voorliefde voor fantasyfilms; van Sneeuwwitje tot Dracula, ze kent ze allemaal. Haar vrije tijd brengt ze liefst in Portugal door, genietend van de zon en haar familie, of dansend tot in de vroege uurtjes met een goed glas wijn.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>