Ontbijten met smoothies

Kun je wel wat vitamientjes gebruiken nu de dagen weer korter worden en de herfst er aan komt? Ontbijt eens met een gezonde smoothie! Ze zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens heel hip. Je komt er bijna niet onderuit: op de sociale media komen ze regelmatig voorbij, en er is altijd wel een vriendin of collega die, in ieder geval voor even, smoothieverslaafd is. Ik doe er ook aan mee, maar wel op een manier dat het voor mij leuk en lekker blijft. Ik gooi bijvoorbeeld geen boerenkool, witlof, of andijvie in mijn blender. Dat is toch gewoon vies?! Wel ben ik fan van spinazie in mijn smoothie. Ook ontbijt ik niet iedere ochtend met een smoothie. Het is goed om variatie in je eetpatroon te hebben, toch? Ik deel graag mijn favoriete recepten met jullie.

De Green Coconutsmoothie green coconut
Voor 1 smoothie

 • Half glaasje kokosmelk
 • Flinke hand spinazie
 • Glaasje water
 • Halve mango (je kunt ook stukjes uit de diepvries gebruiken)

Maak ‘m af door er wat chiazaden (één van de immens populaire superfoods) overheen te strooien als je die in huis hebt, zo wordt het nog gezonder! Ik vind deze echt superlekker, hij is romig door de kokosmelk en je proeft de spinazie niet, maar krijgt wel de nodige vitamientjes en ijzer binnen! Popeye has nothing on me!

De Energizing Orange
Voor 1 smoothie

 • 1 à 2 winterpenen of ongeveer 4 bospeentjes
 • 1 glas versgeperste sinaasappelsap
 • beetje water
 • Voeg naar smaak versgeraspte gember toe.

Tip: omdat ik nooit heel veel gember in een keer nodig heb, snijd ik de gemberwortel na aankoop in kleine stukjes, die ik los invries. Zo heb ik altijd ‘verse’ gember paraat.

Aan deze smoothie heb ik echt de hele ochtend genoeg. Ik denk dat dit vooral door de wortel komt. Zelfs mijn plakje magere ontbijtkoek bij de koffie sla ik over! Een andere lekkere en voedzame smoothie:

De Banana Breakfast
Voor 1 smoothie

 • 1 banaan
 • 1 glas melk (magere melk, amandel-, kokos of sojamelk is uiteraard nog beter, maar het is maar waar je zin in hebt en wat er in huis is)
 • 1 glas versgeperste sinaasappelsap
 • 3 eetlepels havermout

Doe alles in de blender en smullen maar. Voedzaam door de banaan en de havermout! En door die havermout heeft deze smoothie ook iets weg van een drinkontbijt. Je kunt variëren door wat rood fruit toe te voegen, bijvoorbeeld uit de diepvries bij de supermarkt. Of een kiwi. Daar wordt ‘ie net wat frisser van.

Met een paar basisrecepten kun je eindeloos variëren! Soms gebruik ik ook kokoswater, magere yoghurt en eigenlijk wat ik maar in huis heb. Heb jij nog goede smoothietips? Laat ze ons weten en ik ga ze uitproberen!

Sheelagh

Sheelagh heeft naast haar werk als recruiter een passie voor schrijven, fashion, reizen en lifestyle. Ze woont met haar vriend en twee katten in Utrecht en houdt verder van lekker eten en festivals. Bezoek haar blog SheelaghMairi.nl voor meer van haar blogs.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>