Ontbijt-tip: havermout met vers fruit

Havermout: you love it or you hate it. Ik behoorde altijd tot die laatste categorie. Ik vond havermout maar ouderwets eten en bovendien ziet het er meestal niet echt appetijtelijk uit. Mijn moeder at het vroeger regelmatig en de geur stond me toen al zo ontzettend tegen, dat ik het zelf nooit meer geprobeerd heb. Tot een paar maanden geleden. Op Pinterest kom ik regelmatig lekkere recepten tegen dus mijn interesse was gewekt. Nu ik het eenmaal geprobeerd heb, ben ik echt hooked! Havermout is hartstikke voedzaam en heel gezond.Havermout met vers fuit

Alles kan!
Eigenlijk kun je alles met havermout, maar persoonlijk vind ik de combi met vers fruit het allerlekkerst. Probeer het ook!

Ingrediënten
voor 1 overheerlijk ontbijtje

40 gram havermout
Melk
1 eetlepel lijnzaad
2 theelepels kaneel
6 aardbeien
50 gram granaatappelpitjes
50 gram blauwe bessen

Aan de slag!
Doe wat melk in een steelpannetje. Als je veel melk gebruikt, wordt de havermout wat papperiger. Het is maar net wat je lekkerder vindt. Voeg de havermout toe en breng het al roerend aan de kook. Blijf roeren en laat het ongeveer tien minuten koken. Snij ondertussen de aardbeien in plakjes. Haal de pan van het vuur en roer de lijnzaad en de kaneel door de havermout. Voeg vervolgens de helft van het fuit toe, roer nog een keer en schep de havermout op een bord of in een kom. Strooi de rest van het fruit er boven op. Eet smakelijk!

Hoe eet jij jouw havermout het liefst?

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>