Onderzoek: 1 op de 5 Nederlanders kan niet ontspannen

Work hard, play hard. Dat is volgens mij de gouden regel tot een gezond leven zonder al te veel stress. Voldoende tijd nemen om te ontspannen zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en meer gedaan krijgt. Maar uit onderzoek blijkt dat Nederlanders slecht kunnen ontspannen. 1 op de 5 is zelfs vaak zo gestresst dat ontspannen helemaal niet meer mogelijk is. 

Wij Nederlanders zijn goed in plannen. Georganiseerde agenda’s, overzichtelijke to-do lijstjes en strak ingeplande afspraken met vriendinnen, vrienden en familie. Al dat organiseren levert stress op. Dat blijkt uit een onderzoek van Tiger Balm. 1 op de 3 Nederlanders vindt dat ze vaker tijd moeten vrijhouden voor nietsdoen. 6 op de 10 zouden zich graag wat vaker zorgeloos willen voelen. 20% is regelmatig zo gestresst dat ze helemaal niet meer kunnen ontspannen. De top 10 van grootste stressfactoren ziet er als volgt uit:

  1. Eigen gezondheid
  2. Financiële problemen
  3. Zorgen om de kinderen
  4. Hoge verwachtingen van zichzelf
  5. Ziekte of overlijden van naasten
  6. Hoge werkdruk
  7. Baan met zware verantwoordelijkheid
  8. Onrustige werksituatie
  9. Relatieproblemen
  10. Werkloosheid

De oplossing?
Hoe we dat oplossen? Door de kroeg in te duiken. 29% van de Nederlanders zien een avondje uit als het beste medicijn om een beetje tot rust te komen. Iets minder (27%) lost stress op door meer te gaan sporten. 23% neemt lekker een dagje vrij of gaat zelfs op vakantie. 13% trakteert zichzelf op een massage. Vooral mensen die regelmatig last hebben van pijn in de rug, nek of schouders is dit een veelgekozen remedie. Hoewel stress in je hoofd begint, kan je last krijgen van lichamelijke klachten zoals vastzittende spieren. Tijd voor wat ontspanning! Zet een fijn, rustgevend muziekje op, steek wat kaarsjes aan, pak de massageolie erbij en trommel je vriend of een vriendin en laat je even helemaal gaan. Vergeet alle hectiek en stress en focus je op de heerlijke massage die je krijgt. En is er even niemand in de buurt? No stress! Je kunt jezelf ook op een nek- of schoudermassage trakteren. Check deze video voor een instructie.

Hoe zorg jij voor een beetje ontspanning?

Britte

Oprichter en hoofdredacteur van Feel Magazine. Volgt graag de laatste fashiontrends, houdt van beautyproducten testen, kan geen dag zonder sporten en is dol op eten (koken én opeten). Wil je meer weten of ook schrijven voor Feel Magazine? Mail naar brittekoppel@feelmagazine.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>